{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tužba protiv Facebooka zbog nepoštivanja privatnosti korisnika

S
SRNA
15.6.2015. u 20:52
5
14
Tužba protiv Facebooka zbog nepoštivanja privatnosti korisnika
5
Tužba protiv Facebooka zbog nepoštivanja privatnosti korisnika
Belgijska Komisija za zaštitu privatnosti (CPVP) podigla je tužbu protiv društvene mreže Facebook pošto je utvrdila da ne uvažava preporuke za poštovanje privatnosti korisnika interneta i to ne samo onih koji su prisutni na njegovoj platformi.
Ovo je prva tužba koju je neka evropska država pokrenula protiv popularne društvene mreže, piše Wall Street Journal.

Regulatorna komisije za zaštitu podataka iz Belgije, Holandije, Francuske i Španije su, nakon što je Facebook početkom ove godine uveo nove uslove korištenja, udružile svoje napore da bi istražile koliko ova najveća društvena mreža poštuje privatnost posjetilaca interneta.

Regulatorne komisije pozvale su korisnike interneta da instaliraju softver za zaštitu privatnosti da bi se odbranili od sistema praćenja Facebooka koji, kako se navodi, djeluje bez obzira na to da li imate nalog na toj društvenoj mreži.

"Iznenađeni smo i razočarani što je uprkos dogovorenom susretu za 19. juni sa predstavnicima CPVP, u cilju razmatranja njihovih preporuka, ta komisija preduzela teatralnu akciju privođenja belgijskog Facebooka pravdi", reagovala je portparol ove kompanije za Evropu, Tina Kulow.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: