Ima stabilan rast
14

Threads premašio granicu od 150 miliona mjesečno aktivnih korisnika

D. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Aplikacija Threads, koja je u vlasništvu kompanije Meta, sada ima više od 150 miliona mjesečno aktivnih korisnika.

Riječ je o povećanju za 20 miliona novih korisnika u odnosu na februar, potvrdio je prvi čovjek Mete Mark Zuckerberg prilikom saopćavanja najnovijih podataka koji su dio izvještaja o zaradi u prvom kvartalu godine. On je dodao da aplikacija nastavlja ići putanjom koju su svi priželjkivali.

Ovo je pokazatelj da Threads nastavlja stabilno rasti, iako sporije u odnosu na svoj sami početak kada je zabilježen eksplozivan rast. Aplikacija je zabilježila više od 100 miliona preuzimanja u svojoj prvoj sedmici postojanja, no kasnije je uslijedio pad engagementa. No, u proteklih šest mjeseci, društvena mreža ima konzistentan rast, a Zuckerberg smatra da bi mogla postati nova Metina aplikacija s milijardu korisnika.

Pored toga, čini se da Threads na nekim poljima ostvaruje bolje rezultate od društvene mreže X, ranije poznate kao Twitter. Analitičarska kompanija Apptopia navodi da Threads ima više korisnika u toku dana u SAD-u nego X. Također, Threads je odnio još jednu važnu pobjedu nedavno, kada se ovoj društvenoj mreži priključila slavna pjevačica Taylor Swift kako bi promovisala svoj najnoviji album.

Osim toga, Threads je zasad unikatan među Metinim aplikacijama po tome što ne sadrži oglašavanje, tako da kompanija od njega ne zarađuje novac direktno. Međutim, to će se vjerovatno promijeniti jednog dana s obzirom da Threads nastavlja povećavati svoj doseg. Zuckerberg je ranije rekao da će se kompanija "fokusirati na monetizaciju" tek nakon što aplikacija dovoljno naraste.