Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
we landed on the mooooooooooooooooooooooooon !!!!!!!!!!!!!!
Pa bas ste nepismeni. NE POSTOJI OBLAST KOJA SE ZOVE OUTBACK, RIJECNIK U SAKE!!! Postoji li kod nas oblast koja se zove \"unutrasnjost\"?
Ma ovo je neka nebuloza, vidite da je pogresno prevedeno ili lose izvadjeno iz konteksta :) SVASTA!
Pa na 100 metara se mogu i dovikivati, hebo telefon...
Cccc... ja izumitelja i govana. Ko sto rece jedan vec postoje satelitski telefoni koji rade gdje god pa cak i na Lost otoku :P I ovo 100 metara je zivi urnebes.
nidje veze. Znaci, svakih nekoliko stotina metara morao bi teoretski a bogam i u praksi stojati neko sa handy-em. A kao, udaljeni pustinjski krajevi. Znaci, kad podjete na nekakvo takvo mjesto, povedite i sve rodjake sa sobom te ih ostavljate svakih par stotina metara, nako usput, za ne daj ti boze kakvih prirodnih katastrofa. Sandzama bi mogao odmah pomoci, od Sarajeva do sandzaka ih ima mali milion te za njih takve daljine ne bi predstavljale problem.
Nikola, vrati se i pokazi narodu kako se rade izumi
Ikad čuli za satelitske telefone idioti
Smislise ljudi tehnologiju bas bas. Jos ako je nazovu voice over vajerles ip sa AP i vajerles i voip softverom na mobitelima..ihhhh, to ce bas nesto extra novo bit. Ja mislim da je ovo za nobelovu....
nekoliko stotina metara... koliko ja znam talkie walkie je davno izumljen