Komentari (31)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Nibiru buljavo ti to nesto
Rasisti u svemu vide rasizam.
Hajde nek neko opiše Kineza.
Hahaha, sad će optužiti softver za rasizam i seksizam.
E jbg, pretjera ga ti, al nije ni bitno.
Bezveze tehnologija ....
Lako je neobrazovanom svijetu prodavati ovakve stvari. Nema tu nikakvih predrasuda nego se samo radi o tome da tehnologija za prepoznavanje lica koju većina uređaja koristi vrši prepoznavanje i na osnovu razlike u boji očiju (ne samo zjenica nego i svega što čini oko). S obzirom da kamera oko uglavnom percipira kao tamno (i dalje se informacije kupe preko kamere), samim tim je razlika između bijele kože i oka veća nego crne kože i oka, pa zato lakše prepoznaje bijele ljude nego crne.
Rasisticko prepoznavanje lica !
Moja djevojka namjestila prepoznavanje lica, sutradan se umila i skinula sminku i nije mogao mobilni da je prepozna. Morali nositi telefon na dekodiranje ☺
fore sa fb-a stare ko grčka
Fore i jesu da se šire, da bi se i drugi nasmijali. Glup si i ajde vozdra ljakse
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
i kockaste gloove
Ljevicari postaju rak globalnog drustva!