Smetnje pri razgovoru
0

Sve više korisnika prijavljuje probleme sa zvukom iPhonea 4S

Sarajevo-x.com
Neki korisnici su prezadovoljni svojim iPhoneom 4S, ali se čini da su oni manjina. No, mnogi su prijavili nekoliko problema sa svojim mobitelima, a posljednji se tiče lošeg zvučnika koji onemogućava telefonske razgovore.

Prvi problem koji su korisnici iPhonea 4S primijetili je zlatna boja koja se pojavljuje na njihovim ekranima. Nakon toga se javio i problem sa slabom baterijom, koja se praznila brže nego je to normalno zbog greške u operativnom sistemu iOS 5. Prošle sedmice se glasovna kontrola Siri nije mogla koristiti većim dijelom dana zbog nemogućnosti spajanja na servere.

Međutim, kraj problema s novim iPhoneom 4S se ne nazire. Sve više korisnika se žali na probleme sa zvukom, jer tokom razgovora ne mogu čuti svoje sagovornike. Čak i kod mobitela kod kojih je zabilježen ovaj problem, on se ne događa prilikom svakog razgovora. Ovaj problem se ponekad može riješiti ukoliko se dva puta pritisne taster mute, ili se ugasi funkcija Siri. Isti problem se javlja kod sve većeg broja korisnika novog iPhonea 4S.

Na Appleovoj internet-stranici se vode razgovori o ovom problemu. Novi komentari doalze svakog dana. Problem se javio u SAD-u, Velikoj Britaniji i Australiji.

Za sada nije poznato da li se radi o softverskom ili hardverskom problemu. Korisnici koji su instalirali iOS 5 5.01 su rekli da to nije riješilo njihov problem. Spekulira se da je jednini način za rješavanje ovog problema zamjena mobitela u Appleovim prodavnicama.