{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sve mlađa djeca počinju koristiti tehnologiju

S
6.6.2007. u 16:30
0
0
Sve mlađa djeca počinju koristiti tehnologiju
0
Sve mlađa djeca počinju koristiti tehnologiju
Dobna granica u kojoj djeca počinju koristiti tehnologiju iz godine u godinu se spušta. Istraživanje provedeno prije dvije godine pokazalo je da djeca elektronske uređaje počinju koristiti sa 8,1 godinu, a novi nalazi ukazuju da se ta brojka u posljednje dvije godine drastično spustila.
U prosjeku, na zapadu, djeca počinju koristiti elektroniku i tehnologiju sa 6,7 godina. Iako se u posljednje dvije godine broj uređaja u domaćinstvima smanjio, povećava se broj onih namijenjenih djeci.

Tako je u porastu broj djece koji imaju vlastiti media player, portabilne video igre te mobilne telefone i digitalne kamere.

Djeca sve mlađa dolaze u kontakt sa elektronskim napravama kao što su TV ili desktop kompjuteri. Granica prvog kontakta i zainteresovanosti za tehnologiju spustila djecu od 4 do 5 godina starosti.

Posmatranjem grupe djece i odraslih, utvrđeno je da djeca u prosjeku, tri puta više koriste elektronske uređaje prilagođene za njima, nego što odrasli koriste iste te naprave, samo za njihovu dob.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: