Brakorazvodna parnica
0

Supruga vlasnika Broadwaya postala zvijezda YouTubea

Sarajevo-x.com
Britanska glumica se proslavila nakon što je na YouTubeu postavila snimke vlastitih monologa o propalom braku sa producentom i vlasnikom pozorišta Broadway. Na njujorškom sudu ona je branila popularnost video snimaka.

Četrdesetdevetogodišnja Tricia Walsh Smith je u sudskom sporu sa suprugom, sedamdesetčetverogodišnjim Philipom Smithom, predsjednikom organizacije Shubert. Smithove optužbe su usmjerene ka zloupotrebi njihove bračne situacije putem video snimaka, postavljenih na YouTubeu, za koje je rekla da su imali više od četiri miliona učitavanja.

Tokom prvog dana brakorazvodne parnice, Walsh Smith je izjavila da je napravila video snimke nakon što je suprug milioner prijetio da će je ostaviti bez centa. Nekoliko snimaka, nastalih u stanu bračnog para na Manhattanu, je bilo prikazano i u sudnici.

Na snimcima Walsh Smith optužuje supruga i kćerke za zavjeru zbog nasilnog iseljenja iz stana. Javnosti je otkrila i da njen suprug skuplja zalihe viagre iako njh dvoje nikada ne vode ljubav.

Izjavila je da je poslala mnogo mailova, uključujući jedan sa linkom na jedan od video snimaka na YouTubeu; tako da su sve njene pozorišne kolege, koje su dobile mail, mogle vidjeti njene snimke.

Philip Smith nije pokazao nikakve znakove emocija tokom svjedočenja supruge. Walsh Smith je insistirala da je ona žrtva svega. Nakon trinaestogodišnjeg života sa suprugom, istjerana je iz stana. Ona vjeruje da je to stoga što na taj način ne bi imala pristup nikakvom novcu, zagarantovanom predbračnim ugovorom sve dok se razvod ne finalizira.

Otkrila je da se složila dati intervjue, koji bi bili plaćeni, nakon što je postala zvijezda YouTubea. Pri tom je izjavila: “Mediji su me spasili”, rekla je.

Otkako se prije godinu dana par razišao, ona je rekla da je zaradila oko 88.000 američkih dolara od novinskih i televizijskih intervjua u SAD-u i u Britaniji. “Nisam znala šta drugo da uradim jer nisam imala novca”, priznala je glumica. Očekuje se da bi saslušanje moglo trajati još nekoliko dana.