"Najljepši dizajn do sada"
0

FOTO / Steve Jobs predstavio novi iPhone

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Direktor Applea Steve Jobs predstavio je posljednju verziju iPhonea na konferenciji Worldwide Developer u ponedjeljak u San Franciscu.

Novi iPhone načinjen je od metala koji je zapravo njegova antena, zaslon je poboljšan u odnosu na prijašnji, tačnije ima čak 326 piksela po inču i novi iPhone je 24 posto tanji od svog prethodnika, odnosno debeo je svega 9,3 milimetara.

Jobs je istakao kako je redizajn "najveći skok" kompanije otkako je predstavljena prva verzija iPhonea, a osvrnuo se i na to da su javnosti već poznate neke od pojedinosti iPhonea 4 s obzirom da je jedan od uposlenika izgubio prototip u kafiću nakon čega su na blogu Gizmodo objavljeni detalji telefona.

"Neki od vas su već vidjeli ovo", kazao je Jobs tokom konferencije dodajući kako novi iPhone ima prednju kameru za video konferencije, naravno uz bolju kameru sa LED blicem koja se nalazi na poleđini telefona.

Naime, kamera ima pet megapiksela, pet puta digitalni zoom, a iPhone sadrži Appleov vlastiti A4 procesor, koji se nalazi i u iPadu.

Novi iPhone ima i bolju bateriju koja omogućava deset sati gledanja videa, sedam sati razgovora i 300 sati na čekanju. iPhone 4 korisnicima omogućuje korištenje više aplikacija istovremeno, a korisnici će preko ovog telefona moći igrati i popularnu igru Farmville. Također, zahvaljujući novom žiroskopu od sada je moguće kretanje u šest smjerova.

"Ovo je jedan od njajljepših dizajna koje ste ikada vidjeli. Bez sumnje, ovaj iPhone je nešto najljepše što smo ikada načinili", kazao je Jobs.

Napominjemo, Apple je u posljednje tri godine prodao preko 50 miliona iPhonea.