Tehnologija
7

Starbucks korisnicima omogućava naručivanje omiljene kafe i prije nego što izađu iz kuće

Klix.ba
Popularni Starbucks posljednjih nekoliko godina kupcima na razne načine pokušava olakšati naručivanje omiljene kafe putem mobilne aplikacije. Oni koji koriste Amazon Alexu sada će moći izvršiti narudžbu i prije nego što izađu iz kuće.

Amazon je opciju Starbucks Reorder Alexi dodao preko Echo uređaja ili FireTV USB-a. Kad korisnik spoji svoj Starbucks račun s Amazonovim računom, opcija omogućava narudžbu uobičajene kafe u jednoj od deset prodavnica koje je posljednji put posjetio.

Međutim, opcija je trenutno ograničena jer omogućava naručivanje samo uobičajenog pića dajući Alexi upute koje glase: "Reci Starbucksu da počne praviti ono što inače naručujem". Korisnik pri tome nije u mogućnosti promijeniti svoje navike kada je riječ o kafi.

Korisnici su napomenuli kako bi voljeli vidjeti neke dodatne opcije kao što su mogućnost naručivanja da napitak bude spreman u određeno vrijeme ili promjena lokacije. Tim koji stoji iza nove opcije je najavio proširivanje mogućnosti.

Očekuje se da će nova opcija biti od velike koristi onima koji nemaju vremena za čekanje u redu pa će svoj omiljeni napitak moći naručiti iz auta.