{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Šta donosi konačna verzija iOS-a 12

23.9.2018. u 12:34
1
24
Šta donosi konačna verzija iOS-a 12
1
Šta donosi konačna verzija iOS-a 12
Ilustracija (Foto: Shutterstock)
Prema svim procjenama američka kompanija Apple, nakon brojnih kritika na račun sistema iOS 11, ozbiljno je odlučila poboljšati postojeće značajke na uređajima.
Konačna verzija iOS-a 12 postala je dostupna svima 17. septembra, donoseći mnoge nove funkcije, obećavajući bolje performanse i druge popravke.

Novi iOS 12 uprkos tome što izgleda skoro identično sistemu iOS 11 donosi neke od ključnih dodataka koji između ostalog čine mnogo bržim rad starijih Appleovih uređaja.

Jedna od novina je i to što FaceTime omogućava korisnicima da razgovaraju sa 32 osobe odjednom. FaceTime u iOS-u 12 integrisan je u iMessage, a ova opcija radi na iPhoneu, iPadu i Macu. Kako prenose mediji, grupni FaceTime nije izašao sa konačnom verzijom iOS-a 12, ali će biti dostupan u drugom dijelu jeseni.

Novim sistemom znatno je unaprijeđena aplikacija Maps na način da su dodani detalji poput zelenila i znamenitosti. To unapređenje dostupno je samo korisnicima koji borave u zalijevu San Francisca s tim što će uskoro biti dostupna i u sjevernoj Kaliforniji, zatim u SAD-u i napokon u Evropi.

Poboljšan je i sistem upravljanja šiframa jer će uređaji upozoravati korisnike ukoliko koriste jednu te istu šifru za različite stvari te će umjesto toga nuditi stvaranje nove i jače šifre i predlagati pohranjivanje u KeyChain. Jedna od novina je i brže prebacivanje aplikacija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: