Na tržištu u novembru
0

Sonyjev digitalni dvogled fotografiše i snima HD video

Sarajevo-x.com
Kompanija Sony je ušla na tržište dvogleda u petak kada je predstavila svoje DEV-3 i DEV-6 digitalne dvoglede. Oba mogu praviti 7.1-megapikselne fotografije i snimati HD videosnimke u 2D ili 3D formatu.

Radi se o prvim digitalnim dvogledima koji mogu snimati HD videosnimke, zumirati i snimati, a posjeduju i SteadyShot sistem stabilizacije slike.

SteadyShot je optički stabilizacijski sistem koji se može naći i u Sonyjevim Handycam kamerama i Cyber-shot digitalnim aparatima. Ovaj sistem čini fotografije "čišćim" i "stabilnijim", čak i kada se gledaju pod velikim uvećanjem.

Uz dvogled dolazi i baterija sa mogućnošću ponovnog punjenja. Ona sa jednim punjenjem omogućava tri sata snimanja u 2D formatu. Oba modela dvogleda dolaze sa punjačem/adapterom za bateriju, A/V kablom, kao i USB kablom za povezivanje sa kompjuterom.

Između dva DEV-3 i DEV-5 modela ima nekoliko razlika. Oba omogućavaju optički zum do 10 puta, dok DEV-5 ima i digitalni zum do 20 puta. Najveća razlika između dva modela je to što DEV-5 ima ugrađen GPS resiver koji omogućava automatsko označavanje fotogravija i videosnimaka. DEV-6 ima i brojne dodatke.

Cijena modela DEV-3 iznosi 1.400 dolara, dok DEV-5 košta 2.000 dolara.

Oba dvogleda će biti dostupna u novembru u Sonyjevim prodavnicama, kao i kod ovlaštenih distributera.