|

Sony predstavio novu generaciju ručne konzole

Sony predstavio novu generaciju ručne konzole
0
S
Sarajevo-x.com
27.1.2011. u 12:45
6
komentara
0

dijeljenja
1/7
2/7
3/7
4/7
5/7
6/7
7/7
Japanska kompanija "Sony" je tokom događaja PlayStation Meeting u Tokiju predstavila novu generaciju ručne konzole, nasljednika originalnog PSP-a.
Kodnog imena NGP, odnosno Next Generation Portable, ručna konzola sadrži analognu dugmad i OLED ekran rezolucije 960x544, koji je dvostruko veći od ekrana prve generacije konzole PSP. Podržava i 3G mrežu, a posjeduje i Sixaxis kontrolu naginjanja, kao i prednji i stražnji osjetljivi touchpad. Nova generacija ručne konzole također sadrži i prednju i stražnju kameru, WiFi, GPS i elektronski kompas.

Igre će biti dostupne na flash karticama koje se zovu New Game Media, a moći će se downloadovati sa PlayStation Storea.

Potvrđene igre za novu konzolu su Call Of Duty, Uncharted, Wipeout, Killzone, LittleBigPlanet, Resistance, Hot Shots Golf, Gravity Daze, Reality Fighters, Smart As i Broken and Little Deviants.

Sistem će se koristiti i uslugom LiveArea kojom će se se omogućiti navigacija između različitih aplikacija, društvenih mreža i slično, bez prekida igre.

Predstavljen je i PlayStation Suite, platforma koja će omogućavati igranje originalnih PS igara na uređajima poput mobitela sa operativnim sistemom Android.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...