Tehnologija
9

Sony nagradio talente i predstavio impresivni zakrivljeni TV

Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Sony je službeno objavio pobjednika takmičenja "Snimite svoj kratki film" na svečanoj ceremoniji koja je održana sinoć u Monument Clubu u Sarajevu.

Cilj takmičenja je da podstakne i otkrije talente iz Bosne i Hercegovine koji trebaju snimiti kratki trominutni film, video ili reklamu. Članovi žirija bili su reditelji – Ivan Ramadan, Srđan Jevtić - Art direktor McCannErickson Sarajevo i Enis Šoškić - nacionalni menadžer prodaje Sony Europe za BiH.

Nagrađeni su:

  1. ALTernative Communication – Boris Andrejević
  2. Cure - Azra Begzadić
  3. iii – Ervin Babić

Pobjednik je izabran sa ukupno 37 glasova iz Bosne i Hercegovine i nagrađen je Sony ActionCam HDR-AS100.

Takmičenje je također provedeno na Facebook stranici Sony u Bosni i Hercegovini, gdje su najveći broj lajkova dobili:

  1. Pametno ulaganje, pametno zarađenog novca – Selmir Isanović
  2. Demonstracije – Srđan Srdić
  1. The E.N.D – Dado Latinović

Facebook pobjednik nagrađen je Sony digitalnim fotoaparatom DSC-W830S.

"Mi u Sonyju, nudimo proizvode koji ispunjavaju ljudsku radoznalost, podstiču našu inspiraciju, maštu i kreativnost. Proizvodi i tehnologije koje stvaraju izvanredna emocionalna iskustva. Jako smo sretni što organizujemo takmičenje 'Snimite svoj kratki film' u Bosni i Hercegovini i vrlo smo ponosani što smo primili inovativne i interesantne videosnimke koje ćemo rado dijeliti i nagraditi", rekao je Šoškić.

Nakon svečane ceremonije dodjele nagrada, a samo mjesec dana nakon lansiranja na sajmu IFA 2014 u Berlinu, gosti su imali priliku vidjeti prvi Curved 4K Ultra HD TV Sony - Bravia S90.

Dostupan u veličinama 75 "i 65", S90 otkriva vitak i suptilno oblikovan ekran za spektakularno uzbudljiv, prirodan-izgled 4K slike s četiri puta više detalja od Full HD-a. Unaprijeđena Sony picture tehnologija budi u život vašu omiljenu zabavu sa nevjerovatnom jasnoćom, svjetlošću i bojom. TRILUMINOS ™ Display izražava emocije svake scene s bogatom crvenom, zelenom i plavom bojom. X-tended Dynamic Range ™ inteligentno povećava razliku za blistavu highlights i duboku crnu. A vi ćete otkriti novi svijet detalja sa Sony 4K X-Reality PRO tehnologijom koja će nadograditi upscale redovne TV emisije i Blu-ray filmove do četiri puta većim brojem piksela Full HD-a.