Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Specifikacije koje još nisu potvrđene: Sony i1; Snažni 2.2 GHZ quad core Snapdragon 800 procesor 2 GB RAM 20 mpx Exmor RS koji će imati Sony G-lens, i 2 mpx prednja kamera 16 GB memorije, uz produživanje MicroSD karticom 3000 mAh baterija vodootporan, IP57 posjeduje, može biti u vodi do 30 minuta i na dubini od 1 metar. Softver: Jelly Bean 4.2 Eto malo podataka. :)
Na IFA konferenciji u septembru će se ove godine predstaviti dobra dva telefona, a to su Samsung Galaxy Note 3 i već spomenut Sony i1, poznat kao Sony Honami. Inače kad je MWC ili IFA tada se najbolji mobiteli predstavljaju. A 20 mpx je malo ipak previše, doduše imat će mogućnost snimanja videa u savremenoj 4K rezoluciji (rezolucija 4000x2000) i omjer imati 2:1. Interesuje me koji telefon će biti ovogodišnji najbolji telefon? Moji favoriti: HTC One, S4, Lumia 1020, Sony Honami. :D
Za kvalitet fotografije nije presudna rezolucija, nego kvalitetna optika. Vrhunske fotografije fomata 10x15 mogu se izraditi čak ako su u VGA (640x480) rezoluciji tj. 0,3 Mpix.
Nokia Lumia 1020 nenadjebiva!!!
Nokia 6230, VGA kamera s rezoluciom 640x480, rastura :D :D :D
Meni dosta i ona od 3.2 na telefonu od 50 KM. Pa, mislim, necu kasnije na bilbordu gledat svoje fotke...
Uvijek je Sony bio sila za sve ostale, počevši od Playstationa, preko televizora, pa sve do telefona.
Kako je ova vijest dospjela u kategoriju sport/nogomet? Klix, prosvijetli nas?
idu mi vise na onu stvar ove reklame o megapikselima... pa svaka bud.ala valjda zna da je to marketinski trik otkud im procesor za takvu rezoluciju a o staklima da nepricam :)