|

Solarni krov kompanije Tesla u prodaji do kraja godine

Solarni krov kompanije Tesla u prodaji do kraja godine
43
Klix.ba
27.2.2017. u 20:27
16
komentara
43

dijeljenja
Solarni krov kompanije Tesla u prodaji do kraja godine Teslin solarni krov će biti jeftiniji od normalnog krova (Foto: Tesla)
Kompanija Tesla će početi prodaju i ugradnju solarnog krova do kraja 2017. godine.
Prema pisanju Business Insidera, Teslin solarni krov na tržištu treba biti ovog ljeta. Cijena još nije poznata, ali kako su kazali iz kompanije, solarni krov će koštati manje nego tradicionalni krov s naknadno ugrađenim solarnim panelima.

Nakon što je predstavio novi proizvod krajem oktobra prošle godine u Los Angelesu i kupio kompaniju Solar City, direktor kompanije Tesla Motors Elon Musk izjavio je da solarni krov izgleda vrlo perspektivno te da bi mogao donijeti uspjeh kompaniji.


Nove staklene pločice s integrisanim solarnim ćelijama gotovo se ne razlikuju od običnih krovova. Umjesto da se na postojeće krovove stavljaju dodatni solarni paneli, u budućnosti će sami krovovi biti prekriveni novim solarnim pločicama koje su rezultat saradnje kompanija SolarCity i Tesla.

Solarne pločice mogu imati i elemente za grijanje poput onih za grijanje stakala automobila, za topljenje snijega s krovova, kao i za stvaranje i skladištenje energije.
Prijavi grešku


Komentari (16)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...