Oblik kapi
10

Smartphone Oppo F9 ima najljepši ekran sa zubom

Klix.ba
Većina današnjih flagship smartphonea posjeduje ekran sa zubom, ali se kompanija Oppo potrudila da on bude zaista lijep.

Radi se o smartphoneu Oppo F9 koji je dobio ekran s malim zubom u obliku kapi vode, u koji je smještena selfie kamera te zvučnik.

Oppo ovaj 6,3-inčni ekran rezolucije 2.280x1.080 piksela naziva Waterdrop Screen te je veoma sličan onom koji koristi Essential Phone, ali ipak ima suptilne razlike u dizajnu, zbog kojih je Oppovo rješenje manje intruzivno, zbog čega se sam smartphone ističe.

Smartphone ima i malu bradu u donjem dijelu, ali i dalje omjer ekran-ivice iznosi 90,8 posto.

F9 izgleda lijepo i sa zadnje strane, a bit će dostupan u tri boje, Sunrise crvenoj, Twilight plavoj i Starry ljubičastoj. Podržava VOOC Flash Charge tehnologiju koja omogućava četiri puta brže punjenje u odnosu na konvencionalnu tehnologiju.

Uređaj ima dvije stražnje kamere od 16 i 2 megapiksela, kao i senzor za otisak prsta na stražnjem dijelu. Naprijed je selfie kamera od 25 megapiksela, a posjeduje i utor za slušalice.

Koristi operativni sistem ColorOS 5.2 baziran na Androidu 8.1, a napaja ga baterija od 3.500 mAh. Interna memorija iznosi 64 GB, a RAM 4 GB.

Kompanija Oppo već ima iskustva sa smartphoneima koji imaju ekrane sa zubom, a primjer je model Find X. Oppo F9 će stići 15. augusta i trebao bi poslužiti kao jefitinija alternativa.