Koristan i izdržljiv
6

Smartphone Land Rover Explore stiže u aprilu, koštat će 649 eura

Klix.ba
Land Rover Explore je smartphone koji je proizvela britanska kompanija Bullitt, a koja stoji i iza smartphonea Kodak Ektra i Cat S60.

Bullitt je u prošlosti proizvodio uređaje za kompanije Caterpillar, Kodak i JCB, a sada je pripremio i mobitel za Land Rover. Uređaj je površno predstavljen na sajmu ISPO održanom nedavno, a svi detalji će biti saopćeni tokom Mobile World Congressa.

Kada je riječ o izgledu smartphonea, njegov donji dio podsjeća na rešetku hladnjaka aktuelnih Land Roverovih modela, a tu su i vertikalne linije na stražnjoj strani. Oko kamere se nalazi prsten, a smartphone napaja baterija od 4.000 mAh za koju iz Bullitta tvrde da može izdržati dva dana korištenja bez potrebe za punjenjem. Uređaj je dobio i 2,6 GHz deca-core MTK Helio X27 procesor, 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije.

Radi se o mobitelu srednjih specifikacija koji ima korisne dodatke kao što je Adventure Pack, a čine ga baterija od 3.600 mAh (ukupno 7.600 mAh) i keramčička GPS antena od 25 mm. Antena je specijalizovana komponenta koja povećava šanse da imate signal tamo gdje ga je obično teško imati. Dodatak Pack je otporan na vodu i prašinu po standardu IP68, a preživjet će i pad s 1,8 metara.

Bullitt je napravio i dodatak Bike Pack koji omogućava korisniku da pričvrsti smartphone na ručke, a tu je i Battery Pack s dodatnom baterijom od 4.370 mAh. Svaki dodatak može automatski pokrenuti aplikaciju za navigaciju. Na raspolaganju je ViewRanger, premium aplikacija s detaljnim Ordance Survey mapama za planinare i bicikliste.

Prodaja smartphonea Land Rover Explore počinje u aprilu, a koštat će 649 eura. Cijena dodataka zasad nije poznata.