Stiže 27. marta
116

Smartphone Huawei P20 će imati tri stražnje kamere

Klix.ba
Fotografije koje su se pojavile na internetu otkrivaju da će nadolazeći Huaweijev flagship smartphone P20 imati tri stražnje kamere, odnosno tri sočiva s AI (vještačka inteligencija) mogućnostima.

Renderi su objavljeni na kineskoj društvenoj mreži Weibo, a na njima se vide tri Leica sočiva i dvostruka stražnja bljeskalica, dok je naprijed ekran s popularnim "zubom". Čini se da će smartphone biti dostupan u crnoj i plavoj boji.

Na renderu je i natpis "See Mooore with AI", gdje tri slova "o" vjerovatno označavaju tri sočiva. Isti natpis je viđen i na pozivnicima za konferenciju za medije, koja će biti održana 27. marta u Parizu. U glavnom gradu Francuske će Huawei predstaviti svoj P20. Još uvijek nije poznato koje će AI mogućnosti kamera imati, ali se vjeruje da će imati mod za fotografisanje u uvjetima loše svjetlosti, "pametnu" tehnologiju prepoznavanja lica, kao i prepoznavanje scena.

Prethodne fotografije Huaweijevog flagshipa su pokazale da ima ekran sa zubom. Vjeruje se da će P20 biti ponuđen u tri verzije, a to su standardna, Pro i Lite verzija. Uređaji će imati stražnje kamere s dva ili tri sočiva ovisno od modela. Pro verzija će vjerovatno dobiti tri kamere.

Huawei P20 Pro će koštati 899, standardni P20 670, a P20 Lite 369 eura.