|

Sergey Brin testirao "Google naočale" u njujorškom metrou

Sergey Brin testirao "Google naočale" u njujorškom metrou
35
Klix.ba
21.1.2013. u 20:22
16
komentara
35

dijeljenja
Sergey Brin testirao "Google naočale" u njujorškom metrou
Građani New Yorka sigurno su bili iznenađeni kada su jednog od najbogatijih muškaraca na svijetu Sergeya Brina ugledali kako se vozi u metrou. Suosnivač Googlea fotografisan je tokom eksperimenta koji je izveo upravo u podzemlju.
Brin je zadužen za vrhunske tajne Google X projekte, a njegov partner Larry Page upravlja kompanijom na poziciji direktora.

Jedan od tajnih projekata su i "Google naočale" koje se mogu nositi poput običnih, a na njima se nalazi ekran sa kompjuterskim podacima skriven na rubu polja vida desnog oka.

Kompjuter u naočalama može fotografisati i snimati video svega onoga što gledamo i te podatke automatski širi internetom, te pokazuje informacije o događajima koji vas okružuju i nudi mogućnost prepoznavanja ljudi.

Očekuje se da će "Google naočale" biti napravljene do kraja godine i koštat će 1.500 američkih dolara, a Google je pozvao developere da smisle zanimljive aplikacije za ovaj izum. Najveći problem, kako je rekao Brin, je trajanje baterije na kojem Googleovi eksperti rade.

Brin je pokazao potencijal "Google naočala" prošlog maja na konferenciji ove kompanije Google I/O.
Prijavi grešku


Komentari (16)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...