Federi, žiroskop, mali mlaznjaci...
0

Šef Amazona patentirao zračne jastuke za mobitele

Sarajevo-x.com
Skica zračnih jastuka za mobitele
Skica zračnih jastuka za mobitele
Jeff Bezos, izvršni direktor Amazona, aplicirao je za patent za sigurnost mobitela koji izbacuje zračni jastuk u slučaju pada mobitela.

Prema dokumentima patenta, koji su predani u februaru, ali su tek nedavno prezentirani javno, mali zračni jastuci aktiviraju se iz telefona kad uređaj detektira da pada.

U aplikaciji se također navodi da šef Amazona predlaže korištenje lasera ili čak radara kako bi se odredila udaljenost između telefona i tla.

Druge sugestije za zaštitu telefona odnese se na federe koji bi bili izbačeni iz kućišta kako bi osigurali da telefon sigurno odskoči nakon što udari od tlo. Također navodi se da bi uz pomoć ugrađenog žiroskopa i ispuštanja mlazova kompresovanog zraka bilo moguće promijeniti poziciju uređaja u zraku i okrenuti ga u odgovarajući položaj.

"Uređaj određivanje da li rizik od štete prenosnom uređaju od udara prelazi granicu štete koju može izdržati, kada on prelazi, mijenja se orijentacija uređaja i uključuju se zračni jastuci kako bi oni prvi udarili od tlo", opisan je metod rada ovog sistema u Bezosovoj aplikaciji.

Ovaj pronalazak pripisan je Bezosu i potpredsjedniku Amazona Gregu Heartu, ali patent još uvijek nije odobren. Bezos je Amazon osnovao 1994. godine.