{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sedam tehnoloških inovacija koje će obilježiti 2015. godinu

23.12.2014. u 17:01
14
11
Sedam tehnoloških inovacija koje će obilježiti 2015. godinu
14
Godina 2014. je na izmaku i uskoro ulazimo u 2015. godinu, u kojoj će na tržište stići i neke tehnološke inovacije.


Ralph Lauren Polo Tech majica je primjer onoga što je nekad bilo naučna fantastika, a danas stvarnost. Ovaj odjevni predmet je novo "čudo" tehnologije.

Radi se o majici koja ima provodljivi pojas sa bio-osjetljivim vlaknima. Ta vlakna s vaših prsa očitavaju ritam srca i podatke o disanju, a pri tome se mjeri broj koraka i broj sagorenih kalorija.

Majica će se naći u prodaji naredne godine. Podaci koje sakupi će se automatski prenositi na aplikaciju, odnosno na tablet ili smartphone.Apple Watch je jedan gadgeta koji se nestrpljivo očekuju. On će se u prodaji naći 2015. godine i bit će pravi mali kompjuter na vašoj ruci. Imat će mnogo funkcija, među kojima su čuvanje fotografija, pokazivanje vremena, kotrola temperature u objektu, zaključavanje i otključavanje vrata, kontrola osvjetljenja u kući, pristup e-mailu i omiljenim aplikacijama namijenjenim osobama koje putuju.Google Glass predstavlja naočale koje mogu pomoći korisniku da prevede saobraćajne znakove na svoj jezik, mogu se koristiti za fotografisanje i snimanje vida, praćenje rezervacija, navigaciju i slično."Pametne" slušalice Hush će biti prve pametne slušalice na svijetu. One će moći izolovati sve neželjene zvukove, a korisniku će omogućiti da čuju važne alarme te da prime pozive.1Voice beanie je topla kapa i sjajan način za slušanje muzike zimi. Kapa ima ugrađene Bluetooth slušalice pomoću kojih možete slušati muziku sa svojih uređaja i to bežičnim putem.Yelp Monocle aplikacija omogućava korisnicima smartphonea da pogledom kroz kameru otkriju imena lokacija u čijoj se blizini nalaze.Sljedeće godine će se pojaviti aplikacije poput Flight Tonight i Hotel Tonight koje olakšavaju i ubrzavaju planiranje putovanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: