Kasnili na Adepto BH Open
0

Sarajevo: Ukrajinski gameri satima držani na aerodromu

Piše: N. Jamaković
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Pet igrača i menadžer iz ukrajinskog Counter Strike klana Na'Vi zadržani su u petak aerodromu u Sarajevu više od pet sati, zbog problema s vizama. Pušteni su s aerodroma tek oko 20 sati.

Ukrajinci su došli u Sarajevo kako bi nastupili na turniru Adepto BH Open, koji je na programu od 24. do 26. juna. Suvlasnica firme Adepto, koja je organizator turnira, Suada Žiga kazala je za Sarajevo-x.com da su Ukrajinci još prije dva dana deportovani s aerodroma u Beču, nazad u Ukrajinu.

"I na bečkom aerodromu oni su zadržani nekoliko sati, a potom deportovani, jer nisu imali vize. Oni su mislili da vize Ukrajincima nisu potrebne za ulazak u našu zemlju, ali sad više ni mi nismo sigurni da li trebaju ili ne. Mi smo im, nakon što su deportovani, nabavili vize i oni su jutros sletjeli ponovo u Beč, odakle su došli u Sarajevo oko 14 sati. Međutim, sve do 20 sati su zadržani na našem aerodromu, vjerovatno opet zbog problema s vizama, iako smo ih nabavili za njih", rekla nam je Žiga.

Jedan od članova tima, Yegor Markelov, je na svom Twitter profilu objavio informaciju da su zadržani na aerodromu, bez hrane i pića, a vijest se brzo proširila među gamerima.

"Zaista ne mogu vjerovati da im se to desilo. Radi se o jednoj od najjačih CS ekipa u svijetu. Mi smo zbog njihovog kašnjenja morali mijenjati raspored po grupama, a oni će direktno sa aerodroma nastupiti na turniru", kazala nam je Žiga.

Dodala je da je ukrajinskoj ekipi konačno oko 20 sati dozvoljeno da izađu s aerodroma i nastupe na turniru, na čije otvaranje su u petak ujutro zakasnili.