Od 799 eura
34

Samsungovi Galaxy S8 i S8 Plus u petak konačno u prodavnicama širom svijeta

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Najveći test kompanije Samsung desit će se krajem ove sedmice kada se u petak širom svijeta na policama konačno nađu modeli Galaxyja S8 i S8 Plus.

Bit će to početak prodaje prvog Samsungovog flagshipa nakon debakla Galaxy Notea 7 koji je prema nekim procjenama koštao 17 milijardi dolara. Ipak, ako je suditi prema reakcijama nakon premijere uređaja, Samsung gleda ka izuzetno svijetloj budućnosti.

Iz perspektive dizajna, Novi S8 i S8 Plus opremljeni su prekrasnim zaobljenim ekranom koji zauzima gotovo cijeli prednji dio smartphonea. Kombinacija metala i stakla ovom uređaju daje izuzetan luksuzni ugođaj kvaliteta i postojanosti. Zbog veličine ekrana u odnosu na tijelo smartphonea, S8 i S8 Plus doprinose ergonomiji i boljem upravljanju jednom rukom, što predstavlja veliku prednost u odnosu na uređaje sa sličnom veličinom displeja (5,8 i 6,2 inča).

Također, S8 će krasiti najbolji Samsungovi optički senzori, bežično punjenje i lični asistent Bixby za kojeg postoji bojazan da neće biti u potpunosti spreman do 21. aprila.

Samsung još uvijek nije otrkio detalje vezane za popularnost uređaja, koja se ogleda u broju narudžbi. S druge strane, ono što znamo jeste da je broj naručenih jedinica veći od broja naručenih primjeraka Galaxyja S7 iz 2016. godine.

Početna cijena novih uređaja bit će 799 eura za S8, odnosno 899 eura za S8 plus.