Dvostruka kamera
0

Samsungov novi Galaxy A8 je savršen izbor za ljubitelje selfija

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Samsungov novi pametni telefon iz Galaxy A serije A8 (2018) je u tehnološkom svijetu obilježio početak 2018. godine. Novi A8 je iskričav i uzbudljiv pametni telefon kojem ne nedostaju elegancija i ozbiljnost performansi.

Samsung je generički dizajn Galaxy A serije oplemenio karakteristikama svojih perjanica iz S serije i na taj način stvorio interesantan i dopadljiv hibridni pametni telefon koji će oduševiti mnoge, posebno mlađe korisnike.

A8 (2018) u potpunosti preuzima beskrajni zaslon (5.6 inča) od Samsungove famozne perjanice koja je obilježila 2017. godinu, pametnog telefona S8.

Iako je oplemenjen zaslonom koji predstavlja vrhunac Samsungovog dizajna A8 (2018) je i dalje kompaktan i donekle robustan telefon u crnoj, orhideja sivoj i zlatnoj boji.

Druga karakteristika koju preuzima od vodeće Galaxy S serije je IP68. I A8 (2018) odolijeva kiši, vodi, znoju i prašini, i u vodi može i dalje biti besprijekoran do 30 minuta na dubini od 1,5 metara.

No, vodeća i potpuno nova karakteristika nove zvijezde A serije-A8 (2018) je prednja dvostruka kamera od 16MP i 8 MP F1.9 od kojih se zaljubljenici u selfije neće prosto moći odvojiti.

Moći će napraviti selfie kakav požele, interesantni close-up ili portret s jasnom pozadinom.

A8 (2018) ima i stražnju kameru od 16MP F1.7 koja ostaje za sve one lijepe snimke sa putovanja, večera čija gastronomska ekstravagancije će biti posebno naglašena uz pomoć karakteristike Food Modea s nezaboravnih druženja.

Isto važi i za videoljupce koji sada mogu snimati videozapise koji će biti stabilni uz pomoć tehnologije (VDis) za digitalnu stabilizaciju slike, a i upečatljiviji zbog dodane hyperlapse karakteristike.

Interkacija s novim A8 (2018) je fluidna, lagana i vrlo prirodna. Svako gledanje filmskih ili videosadržaja kao i igranje igara će biti vrhunski doživljaj svakom oku koji drži do visoke vizuelne estetike.

A8 (2018) je također prvi u seriji A pametnih telefona koji podržava Gear VR. Zima će biti uzbudljivija uz A8 (2018) i sva nova iskustva koja očekuju ljubitelje Androida uz ovaj vrckasti, a elegantni i ozbiljni pametni telefon.