Komentari (28)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kupovina mobitela od 1000 maraka jedino ima smisla onima koji imaju platu 3000 maraka. Tipicno kod nas, u kuci je Koncarov frizider iz 1983. i Slobodin usisivac iz 1978., oba kupljena polovna, al zato svi clanovi familije imaju nov iPhone 9+ ili Samsung Galaxy S17 cim izadje i puna usta price kako se zivjet ne moze...
Propadaju javna preduzeca, grijemo se peletom i lozimo bespravno sjecena drva. Za prijevoz po gradu ne koristimo gradski prijevoz nego i muz i zena idu sa po jednim autom. Jedemo brzu hranu, nema porodicnih ruckova, zatim obolimo pa pretrpano zdravstvo ne radi svoj posao. Zaboga, moramo kupovati lijekove u ovoj drzavi, a svi pusimo cigare. I to one svercane, ne smijemo drzavi placati porez.
Prelazimo na privatne TV i telefonske operatere, jer nas kupe nekim besplatnim resiverom ili SIM karticom. Ne mozemo radjati djecu jer nemamo uslove, a tri kera su u stanu jer volimo zivotinje. Punimo kladionicama kase i idemo u pi*ku materinu i to znamo, ali nema veze. Bar imamo na koga da "svalimo".
E svasta, dati za jedan telefon srednje klase skoro 1000 maraka je totalna glupost. Pa jedan Galaxy S6, koji je star vec sad 3 godine pojede ovo za doručak u svim poljima a polovan se vec sad moze kupiti za oko 300 KM. Pa mozete uzeti novi Xiaomi ili Meizu slicnih specifikacija za 3 ili cak 4 puta manje novca, a koji su vrhunski telefoni za te iznose.
s6 polovan 300 KM ?? haha
Sve je stvar trzista, ponude i potraznje. Ova industrija nije ono sto je bila prije 15 godina i vremena Nokie 3310, koliko god bosnjo i dalje tvrdio da mu je ona i dan danas dovoljna za sve. Generalno ljudima je ovo zanimljivo i ljudi ovo traze. Da su cijene otisle daleko - jesu. Ali i za to postoji alternativa u kineskim proizvodjacima koji nude visoke specifikacije za male pare. Koliko je to isplativo, neka svako za sebe tvrdi... :)
Dobije li se torba za laptop uz njega?!
Koliki članak a ni riječi o procesoru npr.
U BiH se preko telekom operatera prodaju samsung telefoni sa greškom. Tako kažu u Agram servisu jer sam imao neugodno iskustvo sa 2 telefona Galaxy S serije kupljeni u BH telekomu.
Haha čuj a8 skoro 1000 km,a u usa S8 možeš naći za 400$,ko je ovdje lud
@ilidzinjo123 , u USA i najnoviji iPhone X bez ugovora sa operaterom kosta 999 $, znaci cca 1.500 KM. Kod nas se prodaje u nekim radnjama po 2.600 KM. Divlje trziste, divlje cijene...
Otislo ovo predaleko sve,al nek prave svaki dan nove modele kad ima budala zbog kojih i jeste to tako kako je.
@Termitator2 pa moraju praviti, to im je posao valjda i od toga zaradjuju. Nema sta, bosnjo svojim razmisljanjem iznenadjuje iz dana u dan.
Tacno, telefoni i mnoge druge stvari nisu bas toliko skupe, samo smo mi tarabe da ne kazem sirotinja.
Šta će Bošnjak il Srbin iz BiH kad im narodi imaju penziju od 150 do 320 KM, a plate od 400 do 800 KM. Ta ne može ni Bošnjak ni Srbin sebi priuštiti jedan upper mid-range kao što je A8 ili A8+ jer to nadilazi njihova mjesečna primanja. Zato ide standardna kuknjava kako je puno dati za ovaj A8 oko 960 KM. Pa nije to puno nego smo mi sirotnja. 960 KM je 480 eura. Pa šta je jednom Austrijancu dati za odličan mob 480 eura kad ima prosječnu platu 1.600 eura.
Zna li neko kad izlazi A5 (2018) ?
Džaba