{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Samsung predstavlja Smart TV, televizor budućnosti

8.6.2012. u 12:35
0
8
Samsung predstavlja Smart TV, televizor budućnosti
0
Intuitivna kontrola televizora, ponuda novih sadržaja i futuristička filozofija prisutne su u liderskim "inovacijama iz budućnosti" za Samsungov Smart TV.
Samsung Electronics, Ltd., svjetski lider na području digitalnih medija i tehnologija digitalne konvergencije predstavio je danas novu eru zabave, postavljanjem televizora u središte kućnog eko-sistema i razbijanjem granica između povezanih uređaja.

Dražen Čučković, voditelj odjela smeđe tehnike za Samsung Electronics Adriatic, otkrio je budućnost pametnih televizora na konferenciji za medije održanoj danas u Sarajevu, objašnjavajući ulogu televizije u zbližavanju članova porodice ispred velikog, središnjeg ekrana nakon što ukućani provedu dan odvojeni koristeći zasebne uređaje.

"Televizor je centar naših domova i središnji uređaj koji povezuje našu porodicu na kraju dana. Za Samsung to znači omogućavanje pametnog televizora budućnosti danas - putem novog televizora koji vas prepoznaje i odgovara vam, povezuje vašu porodicu unutar i izvan kuće te nudi nevjerojatne mogućnosti sadržaja personaliziranih prema vašem životnom stilu i potrebama", rekao je Dražen Čučković.

"Nadalje, kako bi proširili novo TV iskustvo i pružili porodici buduće tehnologije, Samsung je stvorio mogućnost nadogradnje televizora svake godine, osiguravajući tako najbolje novo TV iskustvo za godine koje dolaze".Razvoj i tehnologija učinili su svoje i danas ne samo da smo miljama daleko od prvog televizora nego smo stigli u budućnost. Samsung pametni televizori, poznatiji kao SmartTV stvaraju jedan potpuno nov i poseban eko-sistem i ruše barijere među međusobno povezanim uređajima.

Vizija Samsung-a objedinjuje tri pokretačke filozofije za pametniji život: Smart Interaction (Pametna interakcija), Smart Content (Pametan sadržaj) i Smart Evolution (Pametna evolucija), sve s čime će se korisnici susretati na Smart TV tehnologiji.

Smart Interaction (Pametna interakcija)

Povećanjem obima sadržaja, kako bi postao pametniji i dostupniji, ujedno je poboljšana i Samsungova vizija o načinu na koji korisnici koriste svoje televizore.Smart interaction (Pametna interakcija) omogućava vlasnicima pametnih televizora komunikaciju sa svojim televizorom putem glasovnog upravljanja (Voice Control), upravljanja pokretima (Motion Control) i prepoznavanja lica (Face recognition) pružajući alternativu upotrebi daljinskog upravljača u situacijama kada on nije poželjan, ili prikladan.

Zahvaljujući ugrađenoj HD kameri i dvostrukim mikrofonima na vodećoj liniji Samsung pametnih televizora za 2012. godinu, korisnici mogu jednostavno reći "Hi TV" kako bi uključili glasovno upravljanje (Voice Control), izgovoriti "Web browser" kako bi pretraživali Internet, ili povećavali glasnoću zvuka samo pokazujući rukom.U seriji LED 8000, širok raspon mogućnosti pametnih interakcija (Smart Interaction) nadopunjen je zadivljujućim post-minimalističkim dizajnom ultra-tankog okvira.

Smart Content (Pametni sadržaj)

Glavni cilj Samsung pametnih televizora je povećanje obima ponude personaliziranih sadržaja kako bi se bolje zadovoljila potreba potrošača. Novi, snažni Samsung dvojezgreni procesor omogućava korisnicima pristup na više sadržaja odjednom, preko opcije za korištenje i preuzimanje aplikacija dok surfaju Internetom, ili gledaju televizor čime pružaju korisnicima pravo multitasking iskustvo.

U 2012. godini Samsung dodatno zadovoljava potrebe korisnika omogućavajući jednostavan pristup sadržaju s bilo kojeg mjesta na svijetu. Novitet je i unaprijeđena verzija AllShare usluge u "All Share Play" opciji koja omogućava prelazak sadržaja s uređaja na uređaj i iz uređaja u "Cloud“", bez obzira gdje se nalazili.

AllShare Play omogućava korisnicima ručno postavljanje sadržaj na "Cloud", ili direktno povlačenje sadržaja s „"Clouda" na pametni televizor, ili mobilni uređaj. AllShare Play opcija će također biti opremljena sa ograničenom količinom besplatne online pohrane.Samsung unapređuje spojeni eko-sistem s tri nove potpisne usluge (Signature Services) za Smart TV: Family Story, Fitness i Kids koje omogućavaju porodici međusobno izmjenjivanje fotografija i poruka, lako usklađivanje vlastitih fitness ciljeva i aktivnosti, te pomaganje djeci pri učestvovanju u gledanju edukativnih sadržaja dok se prati svaki njihov napredak.

Smart Evolution (Pametna evolucija)

Samsung pametni televizor je "dokaz budućnosti" za godine koje dolaze. Zahvaljujući svojoj vlastitoj system-on-chip tehnologiji, Samsung je jedina kompanija koja može isporučiti televizor u razvoju, koji omogućuje jednostavno uživanje u prednostima najnovije TV tehnologije iz godine u godinu, bez potrebe za kupovinom potpuno novog uređaja.

Uz jednostavan utor na stražnjoj strani televizora, Samsung Evolution Kit oživjeće najnoviju TV tehnologiju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: