Moderni i zabavni
10

Samsung predstavio tri nova uređaja: Watch Active, Fit narukvice i Buds slušalice

Klix.ba
Kompanija Samsung Electronics proširila je svoju novu liniju Galaxy nosivih uređaja sa pametni satom Galaxy Watch Active, Galaxy Fit/Galaxy Fit te narukvicama za praćenje aktvnosti i Galaxy Buds bežičnim slušalicama.

Ovi uređaji napravljeni su za različite stilove života i idealni za sve korisnike koji traže životnu ravnotežu, pa i one koji traže dodatnu motivaciju i čine ostvarivanje ciljeva praktičnijim, modernijim i zabavnijim.

"Potrošači se sve više fokusiraju na svoju sveukupnu dobrobit života i traže elemente koji će olakšati njihove svakodnevne aktivnost i ravnotežu. Svako ima svoj način ostvarivanja ciljeva.Drago nam je što vam možemo predstaviti našu novu liniju nosivih uređaja koja će se savršeno uklopiti u vaš životni stil", rekao je DJ Koh, predsjednik i izvršni direktor Odjela za IT i mobilne komunikacije kompanije Samsung Electronics.

Galaxy Watch Active: sat u kojem se spajaju stil i sport

Za potrošače koji žele svakodnevno živjeti zdravije, Galaxy Watch Active je savršen izbor jer je podjednako pametan i lijep. Galaxy Watch Active dolazi sa novim sportskim dizajnom - tanak, lagan i svestran, što olakšava održavanje uravnoteženog načina života. Atraktivan, minimalistički dizajn je jednostavan za korištenje.

Galaxy Watch Active ima holistički pristup praćenju svega što vam je najvažnije. Praćenje vježbi, spavanja, stresa i zdravstvenih funkcija čine Galaxy Watch Active vašim ličnim trenerom.

• Svakodnevni mir: Upravljanje stresom je sada lakše uz Stres Tracker na Galaxy Watch Active pametnom satu. Držite nivo stresa pod kontrolom i krenite prema dugoročnom zdravlju. Možete početi vježbe disanja kako biste se vratili u ravnotežu.

• Jednostavno praćenje fitnessa: Odaberite svoju aktivnost i započnite. Tako je lako. Galaxy Watch Active drži korak s vama automatskim prepoznavanjem trčanja, vožnje bicikla ili početka dinamičnog treninga. Možete ručno učestvovati u više od 39 aktivnosti, te postaviti svoje dnevne ciljeve i pratiti napredak.

Galaxy Watch Active obogaćuje vaš životni stil i proširuje povezano iskustvo kroz besprijekornu integraciju preko Galaxy ekosistema. Galaxy Watch Active je kompatibilan sa Android-om i iOS-om i nudi treniranje u realnom vremenu, praćenje aktivnosti u zatvorenom ili na otvorenom, te sadrži popularne aplikacije kao što su: Under Armour, Spotify i Strava. Možete koristiti svoj glas kako bi kontrolisali Galaxy Watch Active pomoću Bixby glasovnih mogućnosti koje vam omogućuju da upućujete pozive ili šaljete poruke bez uzimanja telefona.

Galaxy Fit i Galaxy Fit e: Svakodnevni fitness za svakoga

Galaxy Fit i Galaxy Fit e narukvice podržavaju aktivan stil života. Jednostavni su i udobni za nošenje tokom cijelog dana.

Tanki i moderni Galaxy Fit i Galaxy Fit e omogućuju jednostavno praćenje da bi vam pomogli da postignete svoje ciljeve. Galaxy Fit i Galaxy Fit e automatski počinju da prate vašu aktivnost kada hodate, trčite, vozite bicikl, veslate ili započinjete opći trening. Također, ručno možete odabrati više od 90 različitih aktivnosti u Samsung Health aplikaciji na pametnom telefonu, a Galaxy Fit / Galaxy Fit e će automatski početi pratiti vaš odabrani trening.

Sa Galaxy Fit i Galaxy Fit e možete lako komunicirati u pokretu, zahvaljujući jednostavnom i intuitivnom UX-u i pametnom korisničkom pristupu. Možete primati poruke ili funkciju koja uključuje informacije sinkronizirane direktno sa pametnog telefona - poput alarma, kalendara ili vremena - bez ikakvog dodira s telefonom. Kada putujete u novu vremensku zonu, vaša Galaxy Fit narukvica će također automatski prikazati dvostruki sat kako bi vam bilo lakše upravljati rasporedom. Oba uređaja su vodootporna od 5ATM , tako da mogu ići s vama od tuša do bazena.

Galaxy Buds: bežične slušalice

Galaxy Buds su ultimativne slušalice bez kabla za one koji žele neometano povezano iskustvo u pokretu. Sa svojim zaista udobnim oblikom, jednostavnim upravljanjem, jasnim i pametnim zvukom i kompaktnom veličinom – oni su svakodnevni pratilac vašeg životnog stila.

Galaxy Buds nude vrhunsko iskustvo slušanja sa zvukom AKG-a. Poboljšani ambijentalni zvuk vam omogućuje da čujete okolinu jasno, čak i dok se nalaze u vašim ušima, tako da možete ostati svjesni okoline u isto vrijeme dok telefonirate ili slušate svoje omiljene melodije. Premium zvuk se proširuje i na zvuk vašeg glasa. Adaptivni dvostruki mikrofon sadrži jedan unutrašnji i jedan vanjski mikrofon u svakoj slušalici, tako da možete jasno izraziti svoj glas i u bučnim i tihim okruženjima.

Ove bežične slušalice stvorene su da prate korisnike cijeli dan, s do šest sati Bluetooth prijenosa i do pet sati razgovora. Osim toga, kada se napune u njihovoj kompaktnoj torbici za punjenje rade i do sedam sati, a na 15-minutnom brzom punjenju Galaxy Buds radi čak 1,7 sati. Zahvaljujući bežičnom punjenju i dijeljenju napajanja između uređaja, svoje bežične slušalice također možete napuniti s Galaxy S10, Galaxy S10e ili Galaxy S10+, najnovijim Samsung pametnim telefonima.

Galaxy Buds se integrira sa Bixby-em na najnovijim Galaxy mobilnim uređajima, tako da možete brzo aktivirati svog inteligentnog pomoćnika, a da pri tome ne dodirnete telefon. Jednostavno upotrijebite svoj glas za upućivanje poziva, slanje tekstualnih poruka ili provjeru trajanja baterije vaših slušalica.