Stiže 25. februara
0

Samsung Galaxy S9 će imati napredniju kameru, ekran i bateriju

Klix.ba
Foto: Samsung
Foto: Samsung
Južnokorejski gigant Samsung predstavit će 25. februara novog ljubimca Galaxyja S9 na događaju u Barceloni. Kompanija je već poslala pozivnice za ovaj događaj brojnim kompanijama i prijateljima.

Ranije je planirano predstavljanje Galaxyja S9 na Mobile World Congressu koji će se održati od 26. februara do 1. marta, ali Samsung je odlučio napraviti svoj događaj uoči kongresa u Barceloni. Kopletan događaj Samsung će prikazivati uživo putem svoje web stranice.

Prilikom slanja ovakvih pozivnica, kompanije obično vrlo suptilno otkriju nove detalje o svojim uređajima ili ne otkrivaju ništa u potpunosti. Natpis na Samsungovoj pozivnici "novoosmišljena kamera" jasno otkriva kako je Samsung poboljšao kameru kod novog ljubimca. Međutim, mnogi su očekivali kako će se to desiti s obzirom da sve tehno kompanije iz godine u godinu donose naprednije specifikacije mobitela i kvalitetnije kamere.

Pored bolje kamere, poznato je kako će novi Galaxy S9 imati napredniju bateriju, odličan ekran te nekoliko eksperimentalnih promjena. Kako kruže glasine, senzor otiska prsta na modelu S9 će biti odmah ispod kamere, za razliku od njegovog prethodnika kod kojeg je senzor pomjeren malo više u jednu stranu. Novi mobiteli će navodno dobiti i Qualcommov nadolazeći Snapdragon 845 procesor te će biti brži.

Galaxy S9 trebao bi se naći u prodaji od marta ove godine, a cijene mobitela još nisu poznate.

Podsjećamo, pored Galaxyja S9, Samsung ove godine planira predstaviti i sklopivi mobitel.