Tehnologija
3

Samsung Galaxy S7 i S7 Edge uskoro u prodaji HT Eroneta Mostar

Klix.ba
Utor za memorijske kartice, vodootpornost, jača baterija, snažan procesor i kvalitetnija kamera neka su od poboljšanja koja donose dva nova modela iz Galaxy S7 serije.

HT Eronet prvi u BiH predstavio je dva nova modela Samsug Galaxija, Samsung Galaxy S7 i Samsung Galaxy S7 Edge.

"Mobiteli će se u prodaji naći za nekoliko dana", kazao je na promociji novih modela iz Galaxy S7 serije, koja se održala danas u tržnom centru Mepas Mall u Mostaru, Tomislav Ruj, član Upravnog odbora HT Eroneta.

Cijena novih modela bit će podešena uz tarifni paket koji korisnik uzme. Dakle, cijena će biti formirana od jedne marke za najsloženije tarifkne pakete, pa prema višim iznosima.

Ruj je dodao da HT Eronet maksimalno ulaže u prilgođavanju cijena za svoje korisnike i subvencionira uređaje, pa će zbog toga cijene biti prilagođene tarifnom paketu koji korisnik odluči uzeti.

U odnosu na svoje prethodnike, Samsung Galaxy S7 nudi bolji procesor i bolju grafiku, te pikselizaciju koja je značajno jača nego kod prethodnih modela.

Edge model, osim po zakrivljenosti ekrana, razlikuje se i po veličini – dijagonala 'običnog' S7 iznosi 5,1 inča, dok model Edge ima 5,5 inčni ekran, te je na oba modela riječ o Amoled ekranima rezolucije 2,560x1,440 piksela.

Telefone pokreće Qualcommov Snapdragon 820 procesor (odnosno, na nekim tržištima umjesto Snapdragona pokretat će ih Samsungov Exynos procesor), rade na Androidu 6.0 Marsmallow te imaju 4GB RAM-a i 32, odnosno 64GB memorije za pohranu.

Modeli iz Galaxy S7 serije (ponovo) imaju utor za micro SD memorijske kartice tako da se uz pomoć kartica memorija može proširiti za čak 200GB, što bi i najzahtjevnijim korisnicima trebalo biti dovoljno. Novi telefoni dolaze i s novom, odnosno kvalitetnijom kamerom rezolucije 12MP čije su glavne značajke još veća kvaliteta snimljenog sadržaja (pogotovo u uslovima slabijeg osvjetljenja) i brži autofokus.