Komentari (43)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Koristim Samsung A52s iz 2021. godine. Po standardima tržišta, on bio trebao biti prosječni ili tzv. "midrange" telefon. Mene služi super. Baterija mu je jaka, dovoljno je brz i ima dosta prostora. Ovi "flagship" telefoni su mi sve manje zanimljivi, kada možeš kupiti duplo jeftiniji telefon koji će te opet dobro služiti.
Tako je i sa iPhone-ima, 12 i 13 su super mobiteli, a pro varijante su znatno skuplje, a ne opravdavaju mi toliku razliku u cijeni.
ima nas koji putujemo i treba nam kvalitetna kamera...
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Eto hiljadu megapiksela
Sad će naši Bosanci,a pogotovo moje Sarajlije,kupovati ovo,spiskati skoro svu platu na odmor u Hrvatskoj,Turskoj,Crnoj Gori,ništa usteđeno,nakon odmora ne mkgu kupiti osnovnr namirnice a bitno je pokazati se na instagram..
taman da ga uzmem 2026
za 99% korisnika nije potrebno imati vise od 13MP. ovo je cisti marketinski trik za uzimanje novca.
ja imam kameru sa 14 milijona megapixela nije losa
I ? Kakve veze ima koliko mpx ima jer čim postaviš fotku na dr. mreže ili pošalješ ( za šta se inaće i koriste kamere na telefonu jer za sve ostalo kupiš sebi foto aparat) je nekome ne bude u originalnom formatu niti bude ta kvaliteta slike.. Imam s21 ultra sa 108mpx i opet isti problem koji sam već naveo tako da.. JEdina korist od toga ( većini naroda ) će biti da moze reći koliko mpx ima i klinćenje sa novim telefonom ...
Da komentarišem na kliksu dovoljan mi je i samsubg galaxy s4 :D
PRE-SE-RA-VA-NJE
Kazu u S24 mozes vidjeti kako se vanzemaljci je..u
još malo pa djeci nece trebati mikroskop u školi😂
Ja kroz citavo skolovanje mikroskopa vidio nisam, a kamoli koristio
Vlasnik S22Ultra - Ne koristim ni 30% mogucnosti, sto znaci iskreno da sam se zajebao kad sam ga kupio. Telefon je vrh ali za recimo prosjecnog korisnika ne pravi nikakvu razliku od bivseg A42 :( Pen je odlican i kamera je top al ja ukupno imam 5 slika lol
Svi naucimo lekcije. Polako, tehnologija je tu da nas uzme lopatom. Nista vise. Dobar meni i Xiaomi od 400KM, 6GB, 256GB, kamera mjera, pici, leti, samo malo ekran nije jak kao kod tih preskupih. Who cares.
ova kamera i 64GB memorije bez mogucnosti proširenja... hahaha kombinacija snova..
Svi znamo da pikseli ne znace nista
Meni je ovo više marketinški trik što pišu i u kometarima na GSM Areni. Na Samsungu S 22 Ultra je takva kamera da je Netflix nedavno snimao dijelove u noćnim prilikama i niko nije učio razliku u tim kadrovima i onim profesionalnom kamerom. Ali mora na nešto uzeti 300 $ više.
ma glupost , i sad će ljudi navaliti jao tu je slika nema bolje 200MP itd itd ali većina ne zna da nije sve u tim MPX. kako god mislim da je opet Sony senzor bolji od bilo kojeg Samsunga ..
Niko ne slika sa 100 ili 200 Mpixela nego se koristi pixel-binning za bolju osjetljivost svjetlosti, koja je slaba tacka mobi-kamera. od 100 Mpx dobijes kvalitetnu sliku od ca 20 Mpx itd
A kru ti jasto ne mogu ovi debila kad pocne lupat, silni inzenjeri radili da naprave ovaj senzor od 200mpx i naravno znaju i zasto, nade se debil kojji kaze kako to nije nista, da je to nepotrebno, da nije nesto nebi to radili, spajaju pixsele i jos svasta, nisu ih nagruhali tek tako.
pa druze, evo, kao fotograf ti garantujem da 200mp apsolutno nista ne znaci. pikseli su bitni kod printa. kamera od 24mp se printa na cc 50x20 cm sliku. to sto pricas za spajanje, kakva je to korist kad je bolje imati 4x veci pixel nego spojiti 4 pixela. noviji krani na mobitelima podrzavaju max 8 mp sliku pa ti vidi gdje se najvise koristi i kolika kamera treba biti