Kruže špekulacije
88

Samsung Galaxy S10 bi mogao imati tri verzije i senzor za otisak prsta integrisan u ekran

Klix.ba
Kompanija Samsung je još uvijek nekoliko sedmica daleko od predstavljanja Galaxyja Note 9, no, već kruže špekulacije o Galaxyju S10.

Analitičar Ming-Chi Kou je rekao da vjeruje da će S10 biti ponuđen u tri veličine, a to su 5,8, 6,1 i 6,4-inčni model. To su gotovo iste dimenzije u kojima Kuo očekuje da se pojavi i novi iphone, tako da će Samsung moći parirati Appleu.

Veća dva S10 modela će navodno imati senzor za otisak prsta integrisan u ekran, dok će se u slučaju manjeg modela taj senzor nalaziti na drugom mjestu. Najmanji model će ujedno biti i Samsungova osnovna ponuda, dok će dva veća imati bolje specifikacije i veće mogućnosti.

Galaxy S9 je dostupan u dvije verzije, a to su 5,8 i 6,2-inčni model s nešto drugačijim specifikacijama. Veći model ima drugu stražnju kameru i više RAM-a.

Kuo je poznat po tačnim najavama Appleovih planova jer ima dobre izvore. Počeo je govoriti i o planovima Samsunga te je dosad bio veoma precizan. On navodi da će se Samsungov uređaj najviše razlikovati od Appleovog upravo po senzoru za otisak prsta integrisanom u ekran, jer će se iPhone oslanjati na tehnologiju prepoznavanja lica.

Pojavila se i informacija da bi S10 mogao imati čak pet kamera, nazad bi se dodao senzor širokog ugla, a naprijed još jedno sočivo za efekt portreta.

Kuo smatra da će i Apple predstaviti tri uređaja različitih specifikacija i cijena, koji će dizajnom biti bliski iPhoneu X s ekranom koji će se prostirati preko gotovo cijele prednje strane. Novi modeli iPhonea se očekuju u septembru, dok je Galaxy S10 još uvijek daleko. Samsung uređaje iz ove porodice predstavlja krajem februara. Prije toga će 9. augusta predstaviti Note 9, ali se veće promjene ne očekuju.