Nova generacija
62

Samsung Galaxy Note 9 će imati skener otiska prsta ispod ekrana s prednje strane

Klix.ba
Ilustracija
Ilustracija
Kada je Samsung početkom ove godine predstavio Galaxy S8, mnogi su se iznenadili zbog skenera otiska prsta koji je bio smješten pored kamere na pozadini mobitela. Međutim, južnokorejski tehno gigant spreman je ispraviti grešku.

Naime, Galaxy S9 također će imati skener otiska prsta na poleđini, ali premium verzija Galaxy Note 9 moći će se pohvaliti skenerom ispod staklenog displeja s prednje strane mobitela.

Mnogi korisnici Samsungovog ljubimca žalili su se na premještanje skenera otiska prsta. Dok je Samsung želio povećati veličinu displeja uklanjanjem skenera s prednje strane mobitela, razočarao je brojne korisnike zbog nepraktičnog premještanja senzora za otključavanje mobitela. Dolaskom nove generacije Galaxyja, Samsung će donijeti i naprednije promjene, prenose strani mediji.

Vodećim proizvođačima mobitela najveći je cilj zadržati ekrane od ruba do ruba zbog čega su mnogi počeli ukidati tipke s prednje strane. Samsung će kod Galaxyja Note 9 senzore za otključavanje mobitela otiskom prsta postaviti ispod displeja na prednjoj strani, ali će i dalje zadržati veličinu displeja. Pri tome, skener otiska prsta neće narušavati ostale funkcionalnosti displeja.

Samsungov najveći rival, kompanija Apple, također je najavila kako radi na ugrađivanju skenera za otisak prsta u displej na idućoj generaciji iPhonea.