Značajne promjene
7

Samsung Galaxy Note 10 bi mogao ostati bez fizičkih dugmadi i utora za slušalice

Klix.ba
Anonimni izvor je za Android Police otkrio da nadolazeći Samsungov smartphone Galaxy Note 10 neće imati fizičku dugmad niti utor za slušalice.

Navodno, Samsung planira plasirati Galaxy Note 10 bez tradicionalnog 3,5 mm utora za slušalice te fizičku dugmad za uključivanje/isključivanje uređaja, podešavanja jačine zvuka i asistenta Bixby zamijeniti kapacitivnim dugmadima (dugmad na dodir).

Ako se ova informacija ispostavi tačnom, Note 10 će postati prvi Samsungov flagship smartphone bez pomenutog utora za slušalice, naravno, osim Galaxyja Fold za koji se još uvijek ne zna datum početka prodaje. Nema sumnje da će ova Samsungova odluka izazvati različite reakcije kupaca od kojih su mnogi hvalili kompaniju što za razliku od Applea, Googlea i kompanije OnePlus nije odustala od utora za slušalice.

Kapacitivna dugmad su za mnoge također nepoželjna jer su se mnogi korisnici HTC-ovih uređaja žalili na probleme i njihov dizajn.

Note 10 će biti predstavljen u augustu i to u nekoliko verzija. Očekuje se standardna verzija, veći Pro model, kao i 5G model. Druga i treća verzija bi mogle zapravo biti jedan uređaj.

Vezani članci