Predstavljanje 10. aprila
15

Samsung Galaxy A90 će imati beskonačni ekran bez zuba

Klix.ba
Samsungov nadolazeći smartphone Galaxy A90 će imati Notchless Infinity ekran (beskonačni ekran bez zuba), navedeno je na internet stranici kompanije koja je updateovana kako bi se uvrstio još uvijek nenajavljeni model.

Očekuje se da će Samsung predstaviti Galaxy A90 narednog mjeseca te da će ga pozicionirati na vrh ponude Galaxy A serije smartphonea srednjih specifikacija, odnosno iznad postojećih modela A30 i A50.

Ovo bi moglo značiti da će A90 imati samo rupicu u ekranu poput flagshipa Galaxy S10, ali glasine govore da će novi model zapravo i to izbjeći zahvaljujući pop-up selfie kameru kao prošlogodišnji Vivo Nex.

Još uvijek nije jasno kako će se Notchless Infinity ekran razlikovati od Samsungovog standardnog Infinity Display ekrana. Tehnički, Samsungov Galaxy S8 ima Infinity Display ekran bez zuba, ali ima ivice. Samsung ej u novembru predstavio četiri vrste Infinity ekrana. Dva takva ekrana, U i V, ekrani su sa zubom, treći O ekran smo vidjeli na Galaxyju S10 i ima rupičasti izrez, dok četvrti nazvan New Infinity nema zuba niti bilo kakvih izreza.

Ako Samsung zaista odluči primjeniti rješenje pop-up selfie kamere, onda je Galaxy A porodica pravi kandidat za to. Galaxy A7 je postao prvi smartphone s tri stražnje kamere, A9 ima četiri, a Galaxy A8s je postao prvi smartphone s rupičastim izrezom na ekranu.

Očekuje se da će Samsung predstaviti Galaxy A90 na događaju koji će biti održan 10. aprila.