Tehnologija
14

Samsung čini sve kako bi spriječio "curenje" informacija o Galaxyju S8

Klix.ba
U periodu prije predstavljanja novog smartphonea svake veće kompanije pojavljuju se brojne spekulacije i "cure" informacije od izvora bliskih proizvođačima, ali Samsung ovog puta čini sve kako bi to spriječio.

Otkrivanje informacija o uređajima prije njihovog predstavljanja je postalo rutina kada je riječ o velikim igračima na tržištu poput Applea, Googlea i Samsunga. Međutim, Samsung gradi optimizam nakon katastrofe s Galaxyjem Note 7 te čini sve kako bi sačuvao u tajnosti svoj Galaxy S8.

Kompanija je nedavno poslala email svim zaposlenicima te ih obavijestila da curenje poslovnih tajni može uzrokovati nepovratne posljedice te predstavlja veliki rizik za kompaniju, vodi do raskida partnerstava i gubitka povjerenja.

Ovaj potez bi mogao biti povezan s promjenom menadžmenta Samsunga o kojoj se priča, ali se smatra i upozorenjem za sve one koji razmišljaju o anonimnom otkrivanju informacija prije predstavljanja Galaxyja S8.

Sljedeći Samsungov smartphone će biti jedini koji će biti predstavljen sljedeće godine, a kompanija je upozorila i dobavljače da ne smiju progovoriti ni riječ o njemu.

Iako je Samsung ozbiljan u namjeri da spriječi curenje informacija, teško je vjerovati da će biti potpuno uspješan.