Napredovala stranica
2

Sada možete bez aplikacije postavljati fotografije i video na Instagram

Klix.ba
Ilustracija
Ilustracija
Korisnici Instagrama više ne trebaju zasebnu aplikaciju da bi postavili fotografije ili video na ovu društvenu mrežu, već to mogu uraditi direktno preko web stranice Instagram.com.

Fotografije i videosnimke možete, kao i preko aplikacije, postaviti s filterima, dodati u opciju Stories ili poslati nekome kao direktnu poruku.

Međutim, uređivanje fotografije preko web stranice Instagrama je ograničeno. Možete jedino rotirati fotografiju ili je prebacivati između kvadratnih i širokih rezova, prenosi Verge.

Kompanija je funkcionalnost Instagrama bez aplikacije pratila od marta. Ranije su se preko stranice samo mogle vidjeti notifikacije i nove obavijesti, ali sada stranica izgleda skoro kao i aplikacija. Instagram nije redizajnirao ili modificirao desktop verziju stranice, tako da je postavljanje fotografija i videosnimaka moguće samo preko mobilnih uređaja.

Iako ima nekoliko ograničenih funkcija, moguće je izgraditi i održavati profil putem web stranice Instagram.com bez aplikacije. Tako da, ukoliko možda imate slabu memoriju na mobitelu, možete se riješiti aplikacije.