Problematični bug
1

Rješenje problema s punjenjem iPhonea XS stiže s iOS-om 12.1

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Neki korisnici su primijetili da se njihovi iPhonei XS i XS Max ne pune ukoliko je ekran isključen kada priključe lightning kabl, a kompanija Apple će to riješiti nadogradnjom iOS 12.1.

Problem je nastajao kada bi korisnici priključivali kabl pri ugašenom ekranu smartphonea, ali se uređaj mogao puniti bežičnim putem bez obzira na stanje ekrana. U Appleu su svjesni problema te su pripremili softversku nadogradnju iOS 12.1 koja će ga riješiti. Trenutno je nadogradnja dostupna u beta verziji te će stići na iPhone i iPad nešto kasnije ove jeseni.

Appleov beta program je otvoren za javnost od početka 2015. godine, no preporučuje se samo onim korisnicima koji se ne oslanjaju na jedan iPhone, kao i onima koji su spremni nositi se s mogućim problemima.

Ukoliko niste spremni za betu, onda isključite vaš lightning kabl i ponovo ga uključite kako biste pokrenuli proces punjenja. Ako se ni tada iPhone ne bude punio, sačekajte, punjenje bi trebalo početi nešto kasnije. U drugom slučaju sačekajte iOS 12.1, ali Apple još uvijek nije saopćio kada će stići.

Čak i kada Apple ponudi novi softver i nove uređaje, uvijek bude bugova koji se ne pojave odmah na početku, nego kad taj softver ili uređaj počnu koristiti milioni korisnika.

Appleov iOS 12.1 će također donijeti više od 70 novih emotikona.

Vezani članci