Tokom live streama
11

Ribica japanskog youtubera "igrala Pokemone" pa mu potrošila novac i otkrila prodatke kartice

D. B.
Japanski youtuber je kreirao setup kojim je omogućio njegovoj ribici da "igra" igru Pokemon na njegovoj ručnoj konzoli Nintendo Switch, no stvari se nisu odvile onako kako je očekivao.

Riječ je o youtuberu poznatom kao Mutekimaru, odnosno Maurice, koji objavljuje klipove na kojim njegova ribica plivanjem "igra" različite igre iz franšize Pokemon. Ribica "kontroliše" igru plivanjem u različitim pravcima u svom akvariju, koji je opremljen senzorima. Ovi senzori simuliraju dugmad na njegovoj konzoli Nintendo Switch.

Međutim, ribica je svojim kretanjem navodno otvorila Nintendo eShop prodavnicu te potrošila 4 dolara za kupovinu bodova, a također je otkrila podatke o Mauriceovoj kreditnoj kartici tokom live streama.

Pored toga, ribica je pokrenula download aplikacije za igranje Nintendo 64 igara te je potrošila nagradni iznos na novi avatar, a također je "zatražila" potvrdni email od PayPala te je promijenila naziv Mauriceovog profila iz "Mutekimaru" u "ROWAWAWAWA". Ribica je u konačnici uspjela isključiti konzolu.

Youtuber je kontaktirao Nintendo te objasnio neobični incident, a kompanija mu je vratila novac.

Vezani članci