Tehnologija
8

Rasprodaja: Microsoft oborio cijenu konzole Xbox One

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Kompanija Microsoft odlučila je smanjiti cijenu svoje konzole Xbox One na samo 226 eura što predstavlja treće pojeftinjenje u samo dva mjeseca.

Promjena cijene konzole dolazi u jeku skore objave novog Xbox One S koji će u prodaju biti pušten 2. augusta. U cijenu od 226 eura Xbox One doći će opremljen sa 500 GB memorije sa igrama kao što su Gears of War: Ultimate Edition, Quantum Break, Forza Motorsport 6, Rise of the Tomb Raider i Rare Replay.

Pojefitnjenje će prvo biti primijenjeno na stranicama kao što je Amazon, a nova vrijednost će se zadržati do isteka zaliha.

Xbox One se nije pokazao uspješnim ukoliko se poredi sa Sonyjevim PlayStationom 4. Dok je Sony prodao gotovo 40 miliona primjeraka konzole, Microsoft krije svoje podatke, mada je EA objavila d aje u januaru taj broj iznosio 19 miliona.

S druge strane, nova verzija S bit će 40 posto manja, a od klasičnog Onea razlikovat će je redizajnirani hardver. Povrh svega, Microsoft za sljedeću godinu priprema konzolu Xbox Scorpio, tako da je malo vjerovatno da će se One nastaviti proizvoditi.