Tehnologija
17

QSS organizuje "QSS Business Analytics Masters event"

Klix.ba
"QSS Business Analytics Masters“ je naziv eventa koji 22. novembra 2012. godine organizuje QSS, jedna od vodećih IT kompanija u Bosni i Hercegovini.

Ovo je četvrti po redu event iz Masters serije evenata, a bit će održan u Hotelu Bristol u Sarajevu.

Usljed rasta težnje kompanija da povećaju poslovnu agilnost i konkurentnost na tržištu, u QSS-u su odlučili da ovogodišnji event posvete Business Analytics rješenjima, tj. tehnologijama koje će najbrže omogućiti postizanje navedenih ciljeva. Business Analytics rješenja omogućavaju da se uz pravovremenu dostupnost poslovnih informacija brže donose poslovne odluke i reaguje na novonastale uslove na tržištu. Prisutni na eventu će čuti na koji način poslovna analitika može pomoći da se iz velike količine podataka izvuče poslovna korist, navodi se u saopštenju QSS-a.

Event je fokusiran na povećanje tehničkog znanja osoba zaposlenih u IT odjelima u finansijskom, telekomunikacijskom, privatnom i javnom sektoru vodećih kompanija u BiH, a prezentacije će održati predavači iz IT kompanija koje su lideri u oblasti poslovne analitike, kao što su kompanije HP, IBM i Oracle.

U QSS-u smatraju da domaće kompanije nisu dovoljno upoznate sa prednostima koje sa sobom nose Business Analytics rješenja, pa ih ovim eventom upravo žele informisati o ovoj temi i približiti trendovima na tržištu.

Više informacija o eventu, kao i registracija, može se izvršiti na web stranici www.qss.ba.