Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kao prvo nije prvi računar kojeg je IBM napravio. No interesantno je to da je da sam ja sa svojom djevojkom iz djetinjstva Melitom već 84-85 sklopio Galaksiju. Dijelove smo čekali vječnost i nikad zaboraviti neću kako smo bili naivni jer smo čekajući pisali programe za trig operacije kao što su sin i cos. Kako smo se smijali kad smo ga konačno sastavili i skontali da je to već urađeno. Meli RIP tvoj Andy
Dva ovakva (ustvari malo proširena) došla su u Sarajevo pred Olimpijadu. 4,77MHz, 256 K RAM , i 10 megabajtni hard disk. Grafike uopšte nije bilo, samo tekst. A monitor - nevjerovatno zračenje. Ugasi računar u mraćnoj sobi i nakon dva sata još se može čitati tesl. Ali tastatura sa onim klikom je najbolja na kojoj sam ikada probao kucati.
@samir.ribic.5 profesore idol ste generacije 98' koja je sad diplomirala!!!
@samir.ribic.5 ako je riječ o SR etf-a pozdrav legendi
To jos koriste Muje za internet
@sveil Moguće je, ali Mujo mora biti veliki geek da to uradi. https://www.youtube.com/watch?v=moKVor7HE-A
Eeee...ovo su bili kompjuteri, a ne danas ovi djepni!
Na ovome je kucao Marti Misterija .....
@SkyZmaj MM je koristio Mac :)
Ako u obzir uzmemo inflaciju to je današnjih $4,438.42
39 puter