Tehnologija
0

Proslavite praznike uz Sony proizvode

Bilo da želite voljenoj osobi pokloniti najbolji dar u životu, ili samo sitnicu koja će joj izmamiti osmijeh na lice, kompanija Sony ima savršenu listu poklona za predstojeće praznike. Ove godine će brojni hit proizvodi, uključujući QX fotoaparat sa naglašenim stilskim objektivom, prodornu RX100-II digitalnu kameru i VAIO® Fit Multi flip™ PC, biti sjajni pokloni.

Prazničnu priču upotpunite novim BRAVIA W9 - otkriće u boji, zvuku i “smart” konekciji. Sony Full HD LED TV sada dolazi sa impresivnom i detaljnom slikom, sa snažnim i bassom bogatim zvukom i one-touch sistemom za povezivanje sa vašim mobilnim telefonom. Ljubitelji BRAVIA W9 koji prazničnu čaroliju upotpune sa BRAVIA W9 LCD TV (od 46 i 55 inča) dobijaju na poklon set igrica za PS3 iz serijala Pro Evolution Soccer/ PES14 ili Grant Theft Auto / GTA5.

Cyber-shot™ DSC-QX10 i DSC-QX100 – Sony vam predstavlja dva nova proizvoda iz asortimana kamera koji pretvara vaš smart telefon u moćno upakovanu specijalnu kameru. Naglašeni objektiv kamere dramatično poboljšava kvalitet digitalnih fotografija urađenih na smart telefonu. Samo telefonom uslikaj i dijeli fantastične fotografije i HD video, sa kvalitetom slike i kreativnim mogućnostima koji mogu parirati i najboljim samostalnim kamerama.

Naglašeni objektivi kamera QX10 i QX100 idu odlično sa novim Xperia™ Z1 kao i ostalim smart telefonima, pretvarajući vaš mobitel u moćnu kameru koja se odmah veže za Wi-Fi mrežu vašeg telefona.

VAIO® Fit multi-flip™ PC - Budite inspirisani novim VAIO ® Fit multi-flip ™ PC iz Sonyja, laptop sa punom opremom koji se glatko pretvara iz laptopa u tablet, iz tableta u Viewer. Kada želite pretraživati web ili istražiti aplikaciju dodirom, prebacite na tablet model. Možete gledati filmove ili fotografije na svom VAIO® sa istom oštrinom i jasnoćom kao da ih gledate na vašem HD televizoru.

Sa najboljim HD ekranom do 2880 x 1620 resolution1 i X-Reality za mobilnu tehnologiju, vaše će vrijeme zabave pucati od života. TRILUMINOS Display za mobilne uređaje sa posebnom vrstom “luminescence” svjetlosti i širokim spektrom boja daje čistu i prirodnu boju. Slušajte muziku ili gledajte filmove sa zvukom po vašem ukusu. Komanda “clearaudio + mod” omogućava vam da odaberete savršene postavke sa samo jednim potezom.

NEX-5T – Veliki senzor omogućava bolju sliku a ovo je slučaj kada je veličina stvarno bitna. Novi NEX-5T iz Sony paketa pruža kvalitetne slike i bežičnu slobodu, te predstavlja džepni fotoaparat sa neograničenom kreativnošću izmjenjivog objektiva. Lako stane u džep ili torbu, te je savršen poklon za strastvene fotografe koji žele fotografije u stilu DSLR kao i veliki broj opcija u manjem pakovanju.

Cyber-shot DSC-RX100 II – Snimite novogodišnje video klipove sa RX100 II, idealnim poklonom za praznično fotografisanje. Nadovezujući se na vrhunsku kvalitetu slike više puta nagrađivani RX100 uključuje i Wi-Fi za jednostavno povezivanje sa smart telefonom, kako bi lakše dijelili fotografije i video zapise. Također, ovo je i prva kamera iz Sonyja sa NFC, sa dodatnim praktičnim one-touch povezivanjem sa Android smart telefonom i tabletom.

Action Cam HDR-AS30V - Ultra kompaktan Full HD Action Cam je video kamera iz kompanije Sony koja je savršen novogodišnji poklon za sve ljubitelje akcija. Od zimskih sportova do sportova na vodi, Action Cam snima avanture iz prve ruke, te pravi oštre fotografije sa 11,9 megapiksela, kao i HD filmove. Ova mala, nosiva video kamera dolazi sa vodootpornim kućištem (koju možete koristiti na dubini do 5 m), sa 170 stepeni objektivom širokog ugla Carl Zeiss ®, Exmor R CMOS-senzorom, i SteadyShot stabilizatorom slike. Težak je samo 90g i dolazi sa ugrađenim NFC za lakše povezivanje na Wi-Fi, tako da možete prenositi video zapise izravno na vaš smart telefon ili tablet. Postoji veliki broj dodataka za Action Cam, uključujući, uzicu za pse, nosač za dasku za jedrenje i pričvrščivač za glavu.

MDR–10 – Proslavite prazničnu sezonu u stilu, sa Sony vrhunskim MDR-10 slušalicama. U potrazi za vrhunskim iskustvom slušanja, Sony inžinjeri udružili su se sa Danny O’Donoghue, Mark Sheehan i Glen Power of The Script. Saradnja je usmjerena na zvuk slušalica koji je u skladu sa muzičkim ukusom današnjice, posebno na one moćne niskofrekventne zvuke koje vole ljubitelji basa. Rezultat ovog jedinstvenog partnerstva su MDR-1 slušalice koje oživljavaju svaki udarac sa uzbudljivim detaljima iskustva uživo.

CP-V3 Portable Charger – Ultra kompaktan CP-V3 prijenosni punjač omogućava brzo i lako punjenje smart telefona, uključujući Android, iPhone, Windows Phone i BlackBerry ® uređaje. Dakle, možete napuniti svoj telefon gdje god se nalazite, tako da je spreman za pozive, čitanje e-mailova, slanje poruka kao i online dijeljenje sadržaja. Omogućava udobnost i mir, tako da vam posljednja crta na bateriji više neće predstavljati problem u trenucima kada vam je uređaj potreban, a sjajno ga je imati i kada putujete, ili u hitnim slučajevima.

Za kompletan asortiman Sony proizvoda idealnih za novogodišnje praznike posjetite web stranicu www.sony.ba.