Produžite trajanje baterije na iPhoneu, riješite se aplikacija koje "puno troše"

Klix.ba
31.1.2019. u 21:16
6
46
Produžite trajanje baterije na iPhoneu, riješite se aplikacija koje "puno troše"
6
Produžite trajanje baterije na iPhoneu, riješite se aplikacija koje "puno troše" Ilustracija: Shutterstock
Prebrza potrošnja baterije na iPhoneu može biti direktno povezana sa aplikacijama koje su instalirane na telefonu, piše Fox News.
Postoje aplikacije koje troše bateriju na telefonu brže nego neke druge, a to možete veoma lako provjeriti i riješiti se takvih aplikacija. Appleovi uređaji, naime, imaju ugrađen alat pomoću kojeg je lako otkriti koliko koja aplikacija troši.

Jednostavno je: uđete u Settings a zatim u Battery i pričekate upload. Zatim kliknite na "Last 10 Days", ili u prijevodu "Posljednjih 10 dana", i tamo ćete moći vidjeti potrošnju baterije posljednju sedmicu i po. Izlistat će se aplikacije koje su najviše trošile bateriju.

Ako pokraj aplikacije stoji 20 posto, to znači da je "pojela" petinu baterije u posljednjoj sedmici.

Možete namjestiti i da vam se aplikacije prikažu prema aktivnosti pa ako ste na nekoj aplikaciji proveli jako malo vremena, a ona je svejedno potrošila mnogo baterije, to znači da je ona jedan od krivaca što ste stalno u potrazi za punjačem.

Rješenje je da te aplikacije ili izbrišete ili pazite koje od njih stalno rade u pozadini. Naravno, uvijek se možete i prebaciti na Low Power Mode što će donekle smanjiti aktivnost vašeg mobitela u pozadini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (46)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: