Poznate cijene
4

Prodaja smartphonea Oppo Find X počinje u augustu, spreman i Lamborghini model

Klix.ba
Kao što je već poznato, kompanija Oppo je predstavila svoj novi flagship smartphone pod nazivom Find X, a sada je poznata cijena, datum početka prodaje, kao i činjenica da će u ponudi biti i Lamborghini model.

Smartphone Find X će biti prvi iz kineske kompanije Oppo koji će se prodavati u Sjevernoj Americi i Evropi. Na evropskom tržištu će koštati 999 eura, a prodaja počinje u augustu.

Osim standardnog modela, u ponudi će biti i specijalna verzija, odnosno model razvijen u sasradnji s Lamborghinijem. Ova specijalna verzija će koštati 1.699 eura, a podržavat će Super VOOC tehnologiju punjenja, što znači da će njegova baterija od 3.400 mAh biti napunjena od 0 do 100 posto za 35 minuta.

Još uvijek nije poznato da li će specifikacije biti nešto drugačije u odnosu na standardni model Find X, ali se zna da će posjedovati teksturu karbonskih vlakana na stražnjem dijelu i Lamborghinijev logo.

Ovo partnerstvo dolazi samo nekoliko mjeseci nakon što je Huawei predstavio svoj Porsche Design Mate RS smartphone s 512 GB interne memorije.

Kao što je već navedeno, Find X smartphone će biti dostupan u augustu, ali da li to važi i za Lamborghini model, zasad nije poznato.

Podsjetimo, standardni Find X posjeduje Snapdragon 845 procesor, 8 GB RAM-a, 256 GB interne memorije, dva SIM slota te bateriju od 3.730 mAh sa Oppovom VOOC tehnologijom za brzo punjenje. Uređaj dolazi sa najnovijim Color OS-om baziranim na Androidu 8.1 Oreo.

Dobio je 6,4-inčni OLED ekran, prednju kameru od 25 i stražnje od 16 i 20 megapiksela, koje se se izvlače pomoću slidera, a tu je i senzor za otisak prsta. Dostupna je i mogućnost otključavanja prepoznavanjem lica.

Vezani članci