Uoči predstavljanja
88

"Procurile" fotografije Samsungovog Galaxyja S4

Klix.ba
Samsung će danas predstaviti svoj novi smartphone Galaxy S4, a uoči tog događaja su se na internetu pojavile njegove fotografije.

Galaxy S4 ima procesor sa osam jezgri, njegova debljina iznosi 7,7 mm, težina 138 g, a ima i ekran od 4,99 inča rezolucije 1080p.

Novi Samsungov smartphone je dobio kameru od 13 megapiksela, što je značajan napredak u odnosu na S3, koji je imao kameru od osam megapiksela. Galaxy S4 ima 1.8 GHz Exynos 5410 procesor, prvi Samsungov čip koji koristi novu veliku LITTLE arhitekturu kompanije ARM, a koju čine brža A15 jezgra i A7 jezgra, kako bi se optimizirale performanse i izdržljivost baterije.

Mobitel je dobio grafičku procesorsku jedinicu 533Mhz PowerVR SGX 544MP3, 2GB RAM-a i 16GB interne memorije, koja se može proširiti micro SD karticom. GPU je identična onoj koju Apple koristi za svoj iPhone 5.

Galaxy S4 će imati Spen mogućnosti za npr. pregledanje i odabir fotografija prelaskom prsta iznad ekrana, a da ga pri tome ne dodirujete. Kada će se pojaviti na tržištu još uvijek nije poznato, ali se te informacije očekuju večeras na njegovom predstavljanju koje će početi u 19 sati.