Komentari (31)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sjooo ko se ne sjeca Spectruma ne zna sta je kompjuter, I Lole 8 i onog sto si mogo kupit u kitu preko Galaksije pa sam sastavit i igrica koje su se emitovale preko radija pa snimale na kasetu. Pa BASIC programiranja i (Turbo) Pascala.
Još si morao programirati u strojnom/mašinskom jeziku.
Ja, a da promijeniš font i boju slova trebao ti je fakultet. I taman da skine igru pokaže error. Al eto, bilo je fino tada.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Moj prvi racunar ZX Spectrum ❤️❤️
Da si ga imao ne bi pisao u tim godinama po klixu
Moj prvi kompjuter. ZX Spectrum 48+ Baš sam star.
Sječam se lika koji mi je prodavao igrice za ZX Spectrum na Grbavici. Im‘o je izprintanu listu sa jedno 200 igrica. Nostalgija me uhvati!
Hvala ti dobri čovjece . Najsretniji sam bio uz zx spectrum .
ZX 80 je bio u kancelariji moga oca. Sjećam se da mi je to jedino bilo zabranjeno da diram :) a onda sam kasnije programirao na njemu... -Život piše romane!
Guzonjin sin
Jel primio drugu dozu ?
Na ovome sam igro Jet Set Vilija. Prvi komp koji sam probao.
Genije.
@fantomas ne znam sta tebi nije sasno pa pises komentar, zx spec je iz 80tih o aj ko ga je imao danas ima 50 ili blizu 50 godina i ili je hajavn ili budala da pise po klixu komentare
Zx Spectrum mi se nikad nije zaledio.
Gospodin covjek a ne ko onaj perverznjak Bil Gates
ZX Spectrum 48K
ne znam zasto se zove izumitelj,... kad covjek ne moze nista novo izumit... ne kontam
eheh, ne znam zasto ovoliki minusi, kad stvarno covjek ne mozi nista novo izumiti... to je nemoguce 1 000 000 %
Moj otac ga je imao 80tih, prvi racunar uz koji sam rastao.