Tehnologija
0

Predstavljen novi Prestigio Visconte tablet

U restoranu Mala Kuhinja u Sarajevu održana je Prestigio Visconte konferencija za medije. Tema ovog interesantnog druženja bila je prezentacija novog Prestigio Visconte tableta.

Riječ je o prvom Windows tabletu iz ove kompanije, koji je proizvod uspješne globalne saradnje Microsofta i Prestigioa.

Do sada smo imali priliku prisustvovati velikom broju promocija, prezentacija i konferencija za medije, međutim, današnja će nam ostati u posebnom sjećanju. Razlog tome je interaktivna prezentacija, u kojoj smo svi imali aktivan doprinos od samog početka. Pri dolasku, nije nas dočekala simpatična hostesa nego ON - Prestigio MultiBoard All-in-One računar za registraciju. Samu prezentaciju smo ocijenili preko Windows Visconte tableta, a rezultate iste smo odmah mogli vidjeti na 65 inčnom ekranu MultiBoard All-in-One računara. Imali smo priliku testirati uređaje, čuti novosti i družiti se sa predstavnicima ove dvije kompanije.

“Saradnja između Prestigioa i Microsofta počela je prije nešto više od godinu dana sa novom linijom proizvoda: Prestigio Solutions, namijenjenih svim segmentima života, od posla i marketinga, do edukacije i zabave. Na tržištu Bosne i Hercegovine prvo se pojavio MultiBoard All-in-One računar, koji se već uspješno koristi u nekoliko velikih kompanija, pa čak i Microsoft uredu u BiH, a nedavno je stigao i Prestigio Visconte tablet sa Windows operativnim sistemom. Na jesen očekujemo i prve modele pametnih telefona na Windows platformi, te širu primjenu Digital Signage rješenja za indoor i outdoor oglašavanje”, Izjavila je Ivanela Radoja, Prestigio Marketing Manager za Bosnu i Hercegovinu.

“Novi Prestigio Visconte PC tablet predstavlja idealno rješenje za korisnike koji traže Windows mobilni uređaj visokih performansi po veoma pristupačnoj cijeni. Danas smo ukazali na hardverske i softverske prednosti Visconte PC tableta na našem tržištu, ali i demonstrirali upotrebu istog u kombinaciji sa Prestigio MultiBoard All-in-One računarom, namijenjenim za uspostavu interaktivne digitalne komunikacije unutar poslovnog i obrazovnog sistema", rekao je Adnan Avdagić, Product Manager za Prestigio Solutions uređaje.

On je istakao da karakteristike koje izdvajaju Visconte od konkurencije su 64-bitni Windows 8.1 operativni sistem, novi Intel® Celeron® Dual Core procesor, dugotrajna baterija koja može izdržati preko 4 sata SD video reprodukcije i preinstaliran Microsoft Office paket sa aplikacijama na koje smo svi već navikli.

"Windows i dalje predstavlja najpopularaniji operativni sistem na našem tržištu, a pogodnosti ovog softvera su se dodatno proširile uz Microsoft Cloud usluge i pristupačan hardver kao što je Prestigio Visconte“, izjavio je Avdagić.

Na kraju ćemo reći samo jedno, slogan “Za posao, za školu, za život.” u potpunosti opisuje novi Prestigio Visconte tablet.

Više informacija možete pronaći na ovom linku.

Prestigio® je etablirani multinacionalni proizvođač mobilnih uređaja, potrošačke elektronike i opreme koji u više od 85 zemalja širom svijeta milionima svojih korisnika nudi vrhunsku tehnologiju po pristupačnim cijenama. Iznimnu kvalitetu Prestigio proizvoda je prepoznalo i bosanskohercegovačko tržište na kojem posljednje dvije godine brand doživljava zavidan rast. Okosnicu Prestigio ponude čine tableti, pametni telefoni, navigacije, e-čitači, DVR kamere i ostala popratna oprema i periferija.

Prestigio se danas svrstava među najcjenjenije brandove na brzorastrućim tržištima širom EMEA regije, posebno na području tableta i pametnih telefona.