{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pokrenuta društvena mreža za bivše nasilnike i njihove žrtve

26.4.2012. u 20:30
5
6
Pokrenuta društvena mreža za bivše nasilnike i njihove žrtve
5
Pokrenuta društvena mreža za bivše nasilnike i njihove žrtve
Nekadašnji preobraženi nasilni ekstremisti i njihove žrtve u srijedu su pokrenuli društvenu mrežu kako bi njom doprinijeli borbi protiv radikalizacije mladih i borbi protiv kulture stvaranja bandi, a sve to uz pomoć internetskog giganta Googlea.
Bivši nasilnici i njihove žrtve koje su preživjele napade mogu dijeliti svoja iskustva i tako upozoravati da je nasilje zlo, sve putem mreže Against Violent Extremism, koja je predstavljena u New Yorku, a u saradnji sa konzorcijem Googlea i Instituta za strateški dijalog.

“Cilj je stvoriti globalni pokret protiv ekstremizma”, rekao je Sasha Havlicek, izvršni direktor Instituta.

Na internet-stranici Against Violent Extremism je navedeno kako “bivši nasilnici i njihove žrtve sada imaju tu moć da utječu na potencijalne ekstremiste i odvrate ih od tog puta”.

Ideja za pokretanje mreže je nastala tokom samita protiv nasilnih ekstremista, koji je održan u Dablinu prošle godine, a Google ju je prihvatio kao svoj doprinos rješavanju ovog društvenog problema.

Mreža već ima oko 400 članova, uključujući 44 bivša nasilnika i 18 preživjelih, kao i ljude koji ne pripadaju nijednog grupi.

"Bili smo veoma iznenađeni kada smo vidjeli koliko ima ljudi koji žele sarađivati", kaže Yasmin Dolatabadi u ime Googlea.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li biste kupili novu Nokiju 3310?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: