Alternativa opciji "like"
39

Pokažite da vam se nešto ne sviđa uz pomoć Hater aplikacije

Klix.ba
Društvene mreže kao što su Facebook i Instagram omogućavaju korisnicima da objavljuju događaje iz svog života koje njihovi prijatelji mogu komentarisati i lajkati.
Međutim, Jake Banks vjeruje da nas opcija "like", koja se koristi na tim mrežama, prisiljava da budemo previše pozitivni pa je osmislio alternativnu aplikaciju nazvanu Hater.

"To je ustvari odgovor na sve što se dešava na društvenim mrežama jer jedino što sada možete učiniti je lajkati. Ne želim se pretvarati da sam nešto što nisam, želim biti iskren i reći 'zaglavio sam u saobraćaju i mrzim to'", kazao je Banks Mashebleu.

On smatra da će ova aplikacija utjecati na ljude da razmisle kakve postove dijele. Kaže da je posmatrao društveni svijet i razmišljao o tome šta nedostaje te odlučio da je to Hater. Stoga je prije šest mjeseci odlučio prodati svoju firmu i posvetiti se radu na razvijanju aplikacije koja je na iPhoneu lansirana u petak, a na uređajima koji koriste Android će biti dostupna u sljedećih nekoliko mjeseci.

Aplikacija funkcionira slično kao Instagram. Korisnici mogu fotografirati nešto što ne vole, objaviti fotografiju uz naslov i kratak tekst, a drugi korisnici ove mreže te fotografije mogu komentirati ili kliknuti palac dole i označiti da im se ne sviđaju.

Hater omogućava korisnicima da s drugih internetskih stranica preuzmu fotografije koje im se ne sviđaju i objave ih uz pomoć usluge "alter ego", odnosno mogu na Hateru anonimno dijeliti objave svojih prijatelja koje ne vole.

"Naprimjer, sjedite na poslu nakon što ste već radili 12 sati i na Facebooku vidite fotografije prijatelja iz srednje škole na trećem godišnjem odmoru tog mjeseca. Sada ih možete snimiti i 'hejtati'", kazao je Banks.

Vezani članci