Četiri stražnje kamere
1

Pogledajte kako izgleda Samsungov Galaxy A9

Piše: D. B.
(Foto: Klix.ba)
Kao što je portal Klix.ba ranije objavio, ekskluzivno s događaja održanog u Milanu u Italiji, kompanija Samsung je predstavila svoj novi smartphone Galaxy A9 poseban po tome što je prvi na svijetu koji je dobio čak četiri stražnje kamere.

Radi se o smartphoneu s uglavnom već poznatom Samsungovom tehnologijom korištenom za mobitele osrednjih performansi, ali se izdvaja zahvaljujući svoje četiri stražnje kamere. Njegov zadatak je da prije svega omogući i manje vještim korisnicima da naprave odlične fotografije. U tome mu pomažu četiri pomenute kamere, glavna od 24 MP, ultrawide (ultraširoka) kamera od 8 MP, telephoto kamera od 10 MP i 2x optičkim zumom, dok je četvrta kamera od 5 MP zadužena za bokeh efekt.

A9 je zaista elegantan smartphone koji lijepo leži u ruci, njegovo kućište je od metala, dok je stražnja strana napravljena od stakla.

Od ostalih specifikacija izdvajamo 6,3-inčni FHD+ ekran rezolucije 2220x1080 piksela, 6 GB RAM-a, 128 GB interne memorije proširive putem microSD kartice do 512 GB, Snapdragon 660 procesor, bateriju od 3.800 mAh te utor za slušalice. Za sigurnost korisnika su tu senzor za otisak prsta i tehnologija prepoznavanja lica.

Recimo i da će se A9 pojaviti u prodaji u novembru sa cijenom od 599 eura, a dotad u našoj galeriji i videu pogledajte kako izgleda.